Szigettúrák

A programok egész ideje alatt magyar nyelvű utaskísérő van a vendégekkel!

Étkezésre a nap folyamán minden helyszínen lesz lehetőség, - elfogadható árakon, a kért minőségben - de annak a díja önköltséges, nem foglaltatik benne a programdíjakban, kivéve ahol az külön feltüntetésre kerül, pl. a szigettúrákhoz tartozó szállásokon a félpanziós ellátás.

Utazás rövidebb programok esetében tuk-tukkal, hosszabb utakon és a szigettúrán kényelmes klímás autóval, vagy kisbusszal.

A túrák az igények szerint változtathatók. Ha esetleg ajánlataink között nem talált Önnek tetsző verziót, küldje el a meglátogatni kívánt helyszíneket nekünk e-mailben és mi összeállítjuk kérése alapján az Ön túráját.  

(Az árak 220 Ft-os USD árfolyammal lettek kalkulálva! Dollárban történő fizetés esetén ezt az árfolyamot vesszük figyelembe!)

 

Tipp! A túrát érdemes a nyaralás elejére vagy a végére tervezni. Így már a reptérről lehet túrára indulni, illetve a túra utolsó napján a reptérre megérkezni.

Hogy miért is jó ez?

Egyrészt nem kell a túra ideje alatt a másik szálláshelyünket is fenntartani.

 Meg lehet spórolni egy repülőtér - szálláshely utat, így több idő marad a programokra.

 Ezzel egy transzfer utat és annak a költségeit is meg tudjuk spórolni!

 

Néhány fontos dolog a túra tervezéséhez! 
 

A túra tervezésénél ne hagyatkozzunk a google útvonaltervezőjében megadott adatokra a nevezetességek között! A magyar vendégek a magyar útviszonyokhoz mérik a térképen látottakat. Nem látjuk mennyire zsúfoltak az utak. Település települést ér és változatos a domborzat (az útfelújításokról nem is beszéltem). Leginkább 40 km/h-val, ha tudunk haladni, azaz lavírozunk a nagy forgalomban, sokszor hajmeresztő módon. Például a repülőtértől Pinnawella a tervező szerint egy kb. 75 km-es út, ami 1 óra 09 perc alatt teljesíthető. A valóságban ez, ha nagyon ügyesek vagyunk 2,5 óra, de általában 3 óra. Hihetetlen, de jelentem így az 50. túra után így van! (Pinnawella-Dambulla kb. 3-4 óra, Dambulla - Sigiriya 30 perc, Sigiriya-Polonnaruwa 1,5 óra, Sigiriya - Kandy 3 óra, Kandy -Nuwara Eliya 3-4 óra)

Hagyjunk időt a programokra! Legalább ennyit a legfontosabbakra! Pinnawellára - 2 órát, Dambullára - 1,5-2 órát, Sigiriyára - 3 órát, Polonnaruwára - 3 órát, Kandyre - 4 órát, Teagyárra - 1 órát, a vonatút - 2,5 órás (Nanuoya és Ella között), Adam's Peak 23:30 - 10:00-ig, Sinharaja őserdőtúra 4-5 órát, Yala szafari - 4 órát

A legfontosab ... szintén hihetetlen, de jelentem igaz, Srí Lankán egész évben közel azonos időpontban 06:00 körül kel fel a nap és 18:00 körül le is megy! Szinte minden helyszín 18:00-ig látogatható csak! A szállodákban reggel 7:00, de leginkább 7:30-kor kezdődik a reggeli, így 7:30-8:00 körül szoktunk indulni (kivéve Yala szafari). Este 19:00-19:30 körül érkezünk meg a szállásra. A napi programok tervezésénél az ebédidővel is számoljunk!

ADAM'S PEAK TÚRA

 
 

Az ÁDÁM-CSÚCS a "Szent Lábnyom" hegye. Sri Lanka központi hegyvidékén magasodik a több, mint kétezerötszáz méteres, kúp alakú Ádám-csúcs, melyet négy világvallás egyaránt szent zarándokhelyeként jegyez. A hegy csúcsán található az a lábnyomra emlékeztető sziklaképződmény, amelyet a buddhista hagyomány Sri Pada (“Szent lábnyom”) néven tisztel, s amelyről azt tartja, hogy Buddha hagyta maga után, mikor harmadik alkalommal látogatott a szigetre. A hinduk úgy vélik, hogy a lábnyom Siva istennek tulajdonítható, míg a Sri Lankára érkező portugál keresztények Szent Tamás apostol ereklyéjének tartották, melyet a legenda szerint mennybemenetelekor hagyott a sziklaszirten. Az iszlám hívők szerint a mintázat az Édenkertből kiűzetett Ádám lába nyoma, s ez az a hely, ahol a Földre érkezett. Az Ádám-csúcs decembertől májusig vonzza a legtöbb látogatót és zarándokot, ugyanis az ezt megelőző és az ezt követő hónapokban a heves esőzések, az erős szél és vastag ködfelhő megnehezíti a többórás mászást. Az út felfelé csak december - május között van kivilágítva, illetve a templom is a hegy tetején csak ebben az időszakban van nyitva éjjel-nappal a látogatók előtt!

A túra az alábbi helyszíneket érinti: Ravanna Ella vízesés, Ella, majd onnan vonattal megyünk Nanu Oya-ig a gyönyörű dombok, hegyek között. Az autó a csomagokkal az állomásra jön értünk és ott ismét felvesz bennünket. Horton nemzeti Park, Adam's Peak. Az edzettebb vendégeink ezt a programot végig tudják csinálni úgy, hogy az első napon autóval elkirándolunk és megcsodáljuk a sri lankai magashegység fentebb említett legszebb helyeit. A buszban tudunk kicsit pihenni estefelé miközben megérkezünk az Adam's Peak túra induló állomásához. A túrát felfelé általában éjfél körül szoktuk elkezdeni, hiszen kb. 40 perc eljutni csak az Adam's Peak kapujához, ahonnan indul a kb. 7 km-es, - elég jelentős szintkülönbséggel -  a kb. 7.000 lépcsőfokból álló túra. Fent a tetőn megnézzük a napfelkeltét és az ehhez kapcsolódó rituálékat, illetve a Szent Lábnyomot, majd elindulunk lefelé. Kényelmes tempóban, kb. 11:00 -12:00 óra magasságában érünk vissza a buszunkhoz, majd indulunk haza. A túra gyönyörű tájakon vezet és tényleg nagyon felemelő és különleges élmény teljesíteni, Viszont kérünk mindenkit, csak jó egészségi állapotban és jobb erőnlét esetén vágjon bele a túrába, mert probléma esetén semmilyen egyéb technikai eszköz nem áll a rendelkezésünkre, így aki felment, annak a saját lábán is kell lejönnie! Térdproblémák esetén a túra kifejezetten veszélyes lehet! A túrát lehet kérni egy nappal hosszabbra is, így akár kombinálható a rafting túrával és World's End túrával is, amit a program első napján lehet megejteni, majd estére megszállunk egy a környéken lévő nagyon kellemes és gyönyörű kilátással rendelkező apartmanházban és másnap estefelé, pihenten kezdük el megmászni az Adam's Peaket. Ebben az esetben a szállás, az ellátás, a plusz programok és az egy nappal meghosszabbodott kirándulás költségei (autó, idegenvezető, díja) növelik majd a program díját.      

 

ÁRA:

 

 

NATURA TÚRA

 

A "Natura Túra" 3 vagy 4 napos program. A programot a vendég elképzelései szerint alakítjuk, azaz melyik helyeket kívánja meglátogatni, az alapján változik a program hossza és az ára is. A program érintheti  Ella-t, Nuwara Eliya-t, a Word's End-et (5 km-es, kb. 4 órás túrázós program), Kitulgala vadvizi evezés (kb. 1-2 órás program), Mackwoods teagyárat, Peradeniya botanikus kertet (kb. 2-4 órás program), Pinnawella-t (kb. 3 órás program)... mindent ami természet.

 

Indulás a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa környékéről), vagy a repülőtérről (ebben az esetben a túraútvonalat visszafelé tesszük meg!)
 

1. nap: Óriásteknős farm - Blow Hole természetes szökőkút - Tissamaharama Tissa lake - Buduruwagala - Ravana Ella vízesés - Ella 

2. nap:. Vonattal Nanuoyaig (A csomagok a kisbuszban maradnak, a sofőr jön utánunk az autóval) - Nuwara Eliya - Mackwoods 170 éves teagyár 

(4 napos túra esetén itt tovább indulhatunk A Horton Plains fensíkk felé - Adam's Peak, Word's End, Kitulgala)

3. nap: Peradeniya botanikus kert - Kandy természeti szépségei - Pinnawella

 

A túra ára tartalmazza a szállás árát legalább 3*-os (igény esetén több) szálláshelyeken, félpanziós ellátással, a magyar utaskísérő és az angolul beszélő szingaléz kísérő díját, az autó/kisbusz és annak egyéb járulékos költségeit.

 Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs=1,8 Ft):  Word's End belépő - 1.500 Rs, Kitulgala vadvizi evezés (50-60 perc, felszereléssel) - 2.500 Rs  Peradeniya botanikus kert - 1.200 Rs, Kandy Buddha kilátó - 200 RS, Kandy fogtemplom - 1.100 Rs, Pinnawella - 2.500 Rs , Elefántolás - 2.000 Rs/15 perc vagy 3.000 Rs/2 fő egy elefánton/15 perc, Elefánt múzeum -  3.000 Rs (de ebben az elefántolás és személyes fürdetés is benne van, plusz a múzeum megtekintése), vonatjegy - 110-600 Rs/fő (minőségi osztályok szerint)

 

ÁRA:

 

 

Tudnivalók még:

A szállás a túra alatt, a vendég által kért minőségű szálláshelyeken, apartmanházakban, szállodákban félpanziós ellátással Ella, Maskeliya - Hatton, Peradeniya - Kandy közelében. 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szálláshelyeknél nem mindig mérvadó annak hivatalos besorolása! (Láttunk már 1 *-os szállást is akár 4*-nak és fordítva.) Emellett a túra csomagárába kalkulát szállásdíjhoz is alkalmazkodnunk kell, úgy hogy a sziget belsejében nem túl nagy a választék és ár-érték arányban a szállások drágák!

Igény esetén személyre szabott árajánlatot tudunk adni, max. 4,5 * erejéig.

A vendég saját maga is intézheti ezen szállások lefoglalását. Ebben az esetben a túra árából levonódik a félpanziós szállások költségrésze. A sofőr és a magyar túravezető 19.00-kor a kért szálláshelyen leteszi a vendégeket és másnap 8.00-ra megy értük. A szállással kapcsolatos ügyintézésben, reklamációban ebben az esetben nem tudunk részt venni! 

 

Szállásbesorolás a szigettúrán:

3* : Kényelmes, tiszta, nagy ágy, tiszta szoba és fürdőszoba melegvízzel, padlólapos, vagy parkettás padló a szobában, a melegebb helyeken klímával, törölköző, szappan, sampon, hajkondicionáló, WC papír

3,5 - 4* : A fentieken kívül, esetleg medence az udvaron, a szobában elegánsabb, igényesebb berendezés, a fürdőszoba igényesebb, jobban felszerelt (pl. hajszárító) 1 üveg víz és esetenként kávé-tea bekészítés

 

SRI LANKA KÜLÖNLEGESSÉGEI TÚRA

 

 A „Sri Lanka Különlegességei Túra" 3-4 napos program, ami alatt a különlegességeket vesszük sorra. Itt nem a természeten van a hangsúly - a magashegység és a nagy teaföldek ki is maradnak - inkább a sziget felsőbb részét vesszük célba. A hangulatos Pinnawella elefántárvaházat - Kandy királyi városát - Dambulla Sziklakolostorait - Sigiriya monumentális sziklatömbjét - Polonnaruwa ősi városát. Ha ezt mégis szeretnéd kiegészíteni a magashegységben tett kirándulással, akkor a lejebb található NAGY SZIGETTÚRÁT ajánlom inkább. 

 

Indulás a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa környékéről), vagy a repülőtérről
 

https://utazzvelunksrilankara.webnode.hu/_files/200001575-13515144bd/Natura%20t%C3%BAra.jpg

1. nap: Pinnawella - Teagyár - Peradeniya botanikus kert 

2. nap: Kandy (nagy Buddha kilátó, sétálunk a gyönyörű tó körül, vásárolhatunk a helyi üzletekben, bazárban, drágakőmúzeum, selyem-batik múzeum, ez mind ránk vár, majd a Kandy dancing előadást fogjuk megnézni délután. Az esti órákban pedig a híres Fogtemplomot ahol, mint azt a neve is sejteti, Buddha fogát őrzik.)

3. nap: Ayurvédikus kert - Dambulla Sziklakolostorai - Sigiriya Oroszlánszikla 

4. nap: Polonnaruwa ősi városa

 

A túra ára tartalmazza a szállás árát legalább 3*-os (igény esetén több) szálláshelyeken, félpanziós ellátással, a magyar utaskísérő és az angolul beszélő szingaléz kísérő díját, az autó/kisbusz és annak egyéb járulékos költségeit. 

Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs=1,8 Ft):  Pinnawella - 2.500 Rs , Elefántolás - 2.000 Rs/15 perc vagy 3.000 Rs/2 fő egy elefánton/15 perc, Elefánt múzeum -  3.000 Rs (de ebben az elefántolás és személyes fürdetés is benne van, plusz a múzeum megtekintése), Peradeniya botanikus kert - 1.200 Rs, Kandy Buddha kilátó - 200 RS, Kandy dancing előadás -  500 Rs, Kandy fogtemplom - 1.100 Rs, Sigiriya – 3.900 Rs, Polonnaruwa: 3.250 Rs , Dambulla - 1.500 Rs

 

ÁRA:

 

Tudnivalók még:

A szállás a túra alatt, a vendég által kért minőségű szálláshelyeken, apartmanházakban, szállodákban félpanziós ellátással Kandy, Dambulla-Sigiriya, vagy Polonnaruwa közelében. 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szálláshelyeknél nem mindig mérvadó annak hivatalos besorolása! (Láttunk már 1 *-os szállást is akár 4*-nak és fordítva.) Emellett a túra csomagárába kalkulát szállásdíjhoz is alkalmazkodnunk kell, úgy hogy a sziget belsejében nem túl nagy a választék és ár-érték arányban a szállások drágák!

Igény esetén személyre szabott árajánlatot tudunk adni, max. 4,5 * erejéig.

A vendég saját maga is intézheti ezen szállások lefoglalását. Ebben az esetben a túra árából levonódik a szállások félpanzióval költségrésze. A sofőr és a magyar túravezető 19.00-kor a kért szálláshelyen leteszi a vendégeket és másnap 8.00-ra megy értük. A szállással kapcsolatos ügyintézésben, reklamációban ebben az esetben nem tudunk részt venni! 

 

Szállásbesorolás a szigettúrán:

3* : Kényelmes, tiszta, nagy ágy, tiszta szoba és fürdőszoba melegvízzel, padlólapos, vagy parkettás padló a szobában, a melegebb helyeken klímával, törölköző, szappan, sampon, hajkondicionáló, WC papír

3,5 - 4* : A fentieken kívül, esetleg medence az udvaron, a szobában elegánsabb, igényesebb berendezés, a fürdőszoba igényesebb, jobban felszerelt (pl. hajszárító) 1 üveg víz és esetenként kávé-tea bekészítés

 

 

NAGY SZIGET TÚRA

 

A „Nagy Sziget Túra” alkalmával, mint ahogy az a nevében is benne van, szinte az egész szigetet bebarangoljuk, azaz az összes kihagyhatatlan különleges kiránduló helyszínt Sri Lankán.  A programot a vendég elképzelései szerint alakítjuk, azaz melyik helyeket kívánja meglátogatni, vagy épp mit szeretne az útvonalon kihagyni. Az alább aláhúzott helyszíneket mindenképpen ajánljuk, a többi program választható. Ezt a túrát 4-6 nap alatt szoktuk megtenni, a programok mennyiségétől függően. 

 A program az alábbi helyszíneket érintheti: Yala Nemzeti park (4 óra), EllaNuwara Eliya (1-2 óra), Word's End (5 km-es, kb. 4-5 órás túrázós program), Adam's Peak (éjjel 23:30 - másnap 11:00-ig), Horton fensík, Kitulgala vadvizi evezés (kb. 1-2 órás program), Mackwoods teagyár (1 óra), Peradeniya botanikus kert (kb. 2-4 órás program), Kandy (minimum 3-4 órás program), Pinnawella (kb. 3 órás program), Dambulla (kb. 2 óra), Sigiriya (kb. 3 óra), Polonnaruwa (kb. 3-4 óra) , Anuradhapura (kb. 3-4 óra), Mihintale Szent hegye (2 órás program).

 

4 napos túra alatt az alábbi helyeket tudjuk megnézni:

Pinnawella - Dambulla - Sigiriya - Kandy - Magashegység a vízesésekkel és teaföldekkel - Macwoods teagyár - Nuwara Eliya - Elláig vonattal - Ella - Ravana Ella - buduruwagala-i Sziklafaragások - a wewurukannala-i szobor, avagy Sri Lanka legnagyobb ülő Buddha szobra - Blow Hole, a természetes szökőkút és egy óriásteknős-farm

Anuradhapura és Mihintale Szent hegye (+1 nap)

Polonnaruwa ősi városa (+1 nap)

 Yala Nemzeti Park szafari program és Katharagama - Tissamaharama környéke (+ 1 nap)

Adam's peak, Kitulgala vadvizi evezés és a Horton fensík (+ 1 nap)

Rathnapura drágakő múzeum, bánya és piac (+ 1 nap)

Sinharaja Őserdő túra (+ 1nap)

 

Indulás általában a repülőtérről érkezés után, vagy a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa). Ez utóbbi esetben a túra visszafelé halad és a repülőtérre érkezik.
 

https://utazzvelunksrilankara.webnode.hu/_files/200002013-09f6b0af27/szigett%C3%BAra%20k%C3%A9p.PNG1. nap: Pinnawella elefántmenhely - Dambulla sziklakolostorok

2. nap: Sigiriya Oroszlánszikla - Polonnaruwa ősi városa

3. nap: Matale hindu templom - Ayurvédikus kert v. Peradeniya botanikus kert - Kandy

4. nap: Ramboda vízesés - Mackwoods 170 éves teagyár - Nuwara Eliya - Elláig vonattal (2,5 órás út)

5. nap: Ravana Ella vízesés - Buduruwagala-i sziklafaragások -  Wewurukanala-i szobor (Sri Lanka legnagyobb ülő Buddha szobra) - Blow Hole - teknősfarm 

 

A program ára tartalmazza a szállás árát legalább 3*-os (igény esetén több) szálláshelyeken, félpanziós ellátással, a magyar utaskísérő és az angolul beszélő szingaléz kísérő díját, az autó/kisbusz és annak egyéb járulékos költségeit.  

Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs=1,8 Ft):  Word's End belépő - 1.500 Rs, Kitulgala vadvizi evezés (50-60 perc, felszereléssel) - 2.500 Rs  Peradeniya botanikus kert - 1.200 Rs, Kandy Buddha kilátó - 200 RS, Kandy dancing előadás -  500 Rs, Kandy fogtemplom - 1.100 Rs, Pinnawella - 2.500 Rs , Elefántolás - 2.000 Rs/15 perc vagy 3.000 Rs/2 fő egy elefánton/15 perc, Elefánt múzeum -  3.000 Rs (de ebben az elefántolás és személyes fürdetés is benne van, plusz a múzeum megtekintése), Dambulla - 1.500 Rs, Sigiriya – 3.900 Rs, Polonnaruwa - 3.250 Rs, Anuradhapura – 3.250 Rs + 900 Rs néhány külön fizetendő helyszín, Yala szafari - 3.000 Rs+ a jeep bérlése, Sinharaja - 500 Rs + a túravezető díja. Nanuoya-Ella vonatút - 110, 400, vagy 600 Rs/fő (minőségi fokozatok szerint eltérő). A többi fizetős helyre 200-600 Rs között van a belépőjegy.

 

ÁRA:

 

 
Tudnivalók még:
 

A szállás a túra alatt, a vendég által kért minőségű szálláshelyeken, apartmanházakban, szállodákban félpanziós ellátással Tissamaharama, Ella-Nuwara Eliya, Maskeliya, Kandy, Dambulla-Sigiriya, Polonnaruwa, Annuradhapura, közelében. 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szálláshelyeknél nem mindig mérvadó annak hivatalos besorolása! (Láttunk már 1 *-os szállást is akár 4*-nak és fordítva.) Emellett a túra csomagárába kalkulát szállásdíjhoz is alkalmazkodnunk kell, úgy hogy a sziget belsejében nem túl nagy a választék és ár-érték arányban a szállások drágák!

Igény esetén személyre szabott árajánlatot tudunk adni, max. 4,5 * erejéig.

A vendég saját maga is intézheti ezen szállások lefoglalását. Ebben az esetben a túra árából levonódik a szállások félpanzióval költségrésze. A sofőr és a magyar túravezető 19.00-kor a kért szálláshelyen leteszi a vendégeket és másnap 8.00-ra megy értük. A szállással kapcsolatos ügyintézésben, reklamációban ebben az esetben nem tudunk részt venni! 

 

Szállásbesorolás a szigettúrán:

3* : Kényelmes, tiszta, nagy ágy, tiszta szoba és fürdőszoba melegvízzel, padlólapos, vagy parkettás padló a szobában, a melegebb helyeken klímával, törölköző, szappan, sampon, hajkondicionáló, WC papír

3,5 - 4* : A fentieken kívül, esetleg medence az udvaron, a szobában elegánsabb, igényesebb berendezés, a fürdőszoba igényesebb, jobban felszerelt (pl. hajszárító) 1 üveg víz és esetenként kávé-tea bekészítés

 

KELETI PARTI TÚRA

 

feltöltés alatt