Szigettúrák

Igény esetén a programok egész ideje alatt magyar nyelvű utaskísérő van a vendégekkel!

Étkezésre a nap folyamán minden helyszínen lesz lehetőség, - elfogadható árakon, a kért minőségben - de annak a díja önköltséges, nem foglaltatik benne a programdíjakban, kivéve ahol az külön feltüntetésre kerül, pl. a szigettúrákhoz tartozó szállásokon a félpanziós ellátás.

Utazás rövidebb programok esetében tuk-tukkal, hosszabb utakon és a szigettúrán kényelmes klímás autóval, vagy kisbusszal.

A túrák az igények szerint változtathatók. Ha esetleg ajánlataink között nem talált Önnek tetsző verziót, küldje el a meglátogatni kívánt helyszíneket nekünk e-mailben és mi összeállítjuk kérése alapján az Ön túráját.  

(Az árak tájékoztató jellegűek és USD-ban vannak megadva! Euróban történő fizetés is lehetséges, amihez a Srí Lankán aktuális USD-EURO árfolyamot vesszük majd figyelembe! )

 

Tudnivalók:

Szállás a túra alatt, a vendég által kért minőségű szálláshelyeken, apartmanházakban, szállodákban félpanziós ellátással.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szálláshelyeknél nem mindig mérvadó annak hivatalos besorolása! (Láttunk már 1 *-os szállást is akár 4*-nak és fordítva.) Emellett a túra csomagárába kalkulát szállásdíjhoz is alkalmazkodnunk kell, úgy hogy a sziget belsejében nem túl nagy a választék és ár-érték arányban a szállások drágábbak, mint a parton, illetve helyszínenként elég eltérőek is!

Igény esetén személyre szabott árajánlatot tudunk adni, max. 4,5 - 5 * erejéig.

A vendég saját maga is intézheti a szállások lefoglalását. Ebben az esetben megadjuk az éjszakai helyszíneket, és a túra árából levonódik a félpanziós szállások költségrésze. A sofőr és a magyar túravezető 19.00-kor a kért szálláshelyen leteszi a vendégeket és másnap 8.00-ra megy értük. A szállással kapcsolatos ügyintézésben, reklamációban ebben az esetben nem tudunk részt venni! 

 

Szállásbesorolás a szigettúrán:

3* : Kényelmes, tiszta, nagy ágy, tiszta szoba és fürdőszoba melegvízzel, padlólapos, vagy parkettás padló a szobában, a melegebb helyeken klímával, törölköző, szappan, sampon, hajkondicionáló, WC papír és 1/2 l-es palackos víz/fő bekészítés a szobában.

3,5 - 4* : A fentieken kívül, esetleg medence az udvaron, a szobában elegánsabb, igényesebb berendezés, hűtő a szobában, a fürdőszoba igényesebb, jobban felszerelt (pl. hajszárító) esetenként kávé-tea bekészítés.

 

 

Tipp! A túrát érdemes a nyaralás elejére vagy a végére tervezni. Így már a reptérről lehet túrára indulni, illetve a túra utolsó napján a reptérre megérkezni.

Hogy miért is jó ez?

Egyrészt nem kell a túra ideje alatt a másik szálláshelyünket is fenntartani.

 Meg lehet spórolni egy repülőtér - szálláshely utat, így az az idő megmarad más programokra.

 Nem mellesleg a transzfer költségeit is meg tudjuk spórolni!

 

Néhány fontos dolog a túra tervezéséhez! 
 

A túra tervezésénél ne hagyatkozzunk a google útvonaltervezőjében megadott adatokra a nevezetességek között! A magyar vendégek a magyar útviszonyokhoz mérik a térképen látottakat. Nem látjuk mennyire zsúfoltak az utak. Település települést ér és változatos a domborzat (az útfelújításokról nem is beszéltem). Leginkább 40 km/h-val, ha tudunk haladni, azaz lavírozunk a nagy forgalomban, sokszor hajmeresztő módon. Például a repülőtértől Pinnawella a tervező szerint egy kb. 75 km-es út, ami 1 óra 09 perc alatt teljesíthető. A valóságban ez, ha nagyon ügyesek vagyunk 2 óra, de általában 2,5 óra. Hihetetlen, de jelentem kb. 150. túrával a hátam mögött, így van! (Pinnawella-Dambulla kb. 2,5-3 óra, Dambulla - Sigiriya 20-30 perc, Sigiriya-Polonnaruwa 1,5 óra, Sigiriya - Kandy 3 óra, Kandy - Nuwara Eliya 3-4 óra)

Hagyjunk időt a programokra! Legalább ennyit a legfontosabbakra! Pinnawellára - 2,5 órát (hogy lássunk egy elefántvonulást is), Dambullára - 1,5-2 órát, Sigiriyára - 3 órát, Polonnaruwára - 3 órát, Kandyre - 4 órát, Teagyárra - 1 órát, a vonatút - 2,5 órás (Nanuoya és Ella között), Adam's Peak 23:30 - 10:00-ig, Sinharaja őserdőtúra 5 órát, Yala szafari - min. 5 órát

A legfontosab ... szintén hihetetlen, de jelentem igaz, Srí Lankán egész évben közel azonos időpontban 06:00 körül kel fel a nap és 18:00 körül le is megy! Szinte minden helyszín 18:00-ig látogatható csak! A szállodákban reggel 7:00, de leginkább 7:30-kor kezdődik a reggeli, így 8:00 körül szoktunk indulni (kivéve Yala szafari). Este 19:00 körül érkezünk meg a szállásra. A napi programok tervezésénél az ebédidővel is számoljunk!

ADAM'S PEAK TÚRA

 
 

Az ÁDÁM-CSÚCS a "Szent Lábnyom" hegye. Sri Lanka központi hegyvidékén magasodik a több, mint kétezeregyszáz méteres, kúp alakú Ádám-csúcs, melyet négy világvallás egyaránt szent zarándokhelyeként jegyez. A hegy csúcsán található az a lábnyomra emlékeztető sziklaképződmény, amelyet a buddhista hagyomány Sri Pada (“Szent lábnyom”) néven tisztel, s amelyről azt tartja, hogy Buddha hagyta maga után, mikor harmadik alkalommal látogatott a szigetre. A hinduk úgy vélik, hogy a lábnyom Siva istennek tulajdonítható, míg a Sri Lankára érkező portugál keresztények Szent Tamás apostol ereklyéjének tartották, melyet a legenda szerint mennybemenetelekor hagyott a sziklaszirten. Az iszlám hívők szerint a mintázat az Édenkertből kiűzetett Ádám lába nyoma, s ez az a hely, ahol a Földre érkezett. 

Az Ádám-csúcs decembertől májusig vonzza a legtöbb látogatót és zarándokot, ugyanis az ezt megelőző és az ezt követő hónapokban a heves esőzések, az erős szél és vastag ködfelhő megnehezíti a többórás mászást. Az út felfelé csak a zarándoklati szezonidőszakában, a decemberi telihold napjától, a májusi telihold napjáig van kivilágítva, illetve a templom is a hegy tetején csak ebben az időszakban van nyitva éjjel-nappal a látogatók előtt! Más időpontokban - ha az időjárás alkalmas a hegy meghódítására -  nappal, vagy éjjel, fejlámpa segítségével tudunk felmenni a templom bejáratáig, és ott megnézni a híres napfelkeltét az Adam Speak-ről.

Az Adam's Peak túrát érdemes körültekintően előre megtervezni. Sokan hiszik azt, hogy felmegyek és lejövök a hegyről, ennyi. Otthon is túrázok, sportos vagyok, így pár óra és az Adam's Peak pipa ... jöhet a többi program. Felfelé az ember meg is szokott lepődni, hogy bár el-el fáradtam néha, de simán fent vagyok. Majd a tetőn a templomban, fáradtan, a szélben átfázva, kissé elgémberedve, túl az érdekességek megtekintésén elindul lefelé. Ez a sokkal nehezebb része a túrának, hiszen a lépcsőkön lefelé, a térd ízületeire hatalmas terhet ró a kb. 7.000 lépcső. Ez egy zarándok út. Hagyni kell időt arra, hogy az ember felmenjen, részt vegyen a különféle rituálékban testben és lélekben is, és ne csak fel-, és leszaladjon. 

A túrát felfelé általában éjfél körül szoktuk elkezdeni. Ha sok a zarándok a faluban, akkor hamarabb kell indulni, mert bár 3-4 óra felmenni, de a hegynek van egy kapacitása. Mindenki a napfelkeltére akar felérni, és ha fent megtelik a templom zarándokokkal, akkor a később indulók, hiába gyorsak, csak az út háromnegyedéig jutnak fel. Onnan már nem lesz lehetőség a tömegben feljebb menni!  Nallathanniya központjából, kb. 7 km-es, - elég jelentős, kb. 1.000 m-es szintkülönbséggel -, kb. 7.000 lépcsőfokból álló túra végén jutunk fel a tetőn található templomba. Ott megnézzük a napfelkeltét és az ehhez kapcsolódó rituálékat, illetve a Szent Lábnyomot, majd elindulunk lefelé. Kényelmes tempóban, kb. 10:00 órára ér le az ember a kiindulási ponthoz.

Mivel ez a program kifárasztja és igénybe veszi elég erősen az embert, ráadásul éjjel nem aludt, hanem hegyet mászott, egy általunk nem megszokott magasságban és viszonyok között, a következő napon szinte használhatatlannak érzi majd magát programokra. Fáradtan, álmosan nem élvez még egy vonatutat sem. A következő hajnalra sem tervezhető egy korai kelésű program, mint pl. World's End, vagy Yala szafari ... mert az nem lehet, hogy ezek mellett még két éjjel kb. összesen 6 órát, ha alszik. Ezért ha ezt a programot a túrába szeretnénk bele tervezni, akkor ez legyen az utolsó helyszín és reggel a hegyről már csak irány a kiválasztott partszakasz.

A másik megoldás, hogy az Adam's Peak túrát külön, a partról induló és érkező, 1,5 - 2 napos programra tervezzük. Az utazás pl, Unawatunáról - Nallathanniyáig kb. 6 órás út. Természetesen útközben megállunk. Láthatunk kaucsuk gumi ültetvényeket, raftingolhatunk egyet a dzsungelben Kithulgalánál, - hiszen ott jövünk el a kocsival - teaföldek, a hatton-i tóvidék kerülővel, de betervezhető. A zarándoklat helyszínén lehet kérni egy szobát a falu központjában, ahol a túra előtt lehet aludni egy kicsit, illetve reggel akkor lehet venni egy frissítő zuhanyt is és akár picit ledőlni, ha van idő, hiszen 11:00 óráig a szobában lehetünk. De ha valaki spórolni szeretne a költségeken, akkor nem kötelező a szoba igénybe vétele. A kocsiban lehet indulásig pihenni és a zarándoklat után rögtön elindulni vissza a parti szálláshelyre.

Jó tudni! A túra gyönyörű tájakon vezet és tényleg nagyon felemelő és különleges élmény teljesíteni. Viszont kérünk mindenkit, csak jó egészségi állapotban és jobb erőnlét esetén vágjon bele a túrába, mert probléma esetén semmilyen egyéb technikai eszköz nem áll a rendelkezésünkre, így aki felment, annak a saját lábán is kell lejönnie! Térdproblémák esetén a túra kifejezetten veszélyes lehet! 

 

ÁRA:

Árlista frissítés alatt!

 

 

NATURA TÚRA

 

A "Natura Túra" 3 vagy 4 napos program. A programot a vendég elképzelései szerint alakítjuk, azaz melyik helyeket kívánja meglátogatni, az alapján változik a program hossza és az ára is. A program érintheti Pinnawella-i elefántmenhelyet, Kandy-t, a Peradeniya Királyi Botanikus kertet, Rambodát, a Damro tegyárat, Nuwara Eliya-t, a Word's End-et akár (7 km-es, kb. 5 órás túrázós program), Ellát, vagy a Kitulgala vadvízi evezést (kb. 1-2 órás program) is be lehet tervezni ... ez a túra minden, ami természettel és állatvilággal kapcsolatos program a hegyvidéki részen.

 

Indulás a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa környékéről), vagy a repülőtérről (ebben az esetben a túraútvonalat visszafelé tesszük meg!)
 

A túra ára tartalmazza a 3 nap/2 éj, vagy 4 nap/3 éj-re az utazás teljes díját és járulékos költségeit, a szállások árát 3, vag 4*-os minőségben, félpanziós ellátással együtt, igény esetén a magyar idegenvezetés díját.

Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs = kb.1,7 Ft):  Word's End belépő ~ 3.500 Rs, Kitulgala vadvizi evezés (kb.60 perc, felszereléssel) - 3.500 Rs,  Peradeniya botanikus kert - 1.250 Rs,  Kandy fogtemplom - 1.500 Rs, Pinnawella - 3.000 Rs, Elefánt fürdetés - 750 Rs, Elefántolás - 2.500 Rs/30 perc, Vonatjegy - 110-400-600-1.100 Rs/fő (minőségi osztályok szerint)

 

ÁRA:

Árlista frissítés alatt!

 

SRI LANKA KÜLÖNLEGESSÉGEI TÚRA

 

 A „Sri Lanka Különlegességei Túra" 3-4 napos program, ami alatt a különlegességeket vesszük sorra. Itt nem a természeten van a hangsúly - a magashegység és a nagy teaföldek ki is maradnak - inkább a sziget felsőbb részét vesszük célba. A hangulatos Pinnawella elefántárvaházat - Kandy királyi városát - Dambulla Sziklakolostorait - Sigiriya monumentális sziklatömbjét - Polonnaruwa ősi városát. Ha ezt mégis szeretnéd kiegészíteni a magashegységben tett kirándulással, akkor a lejebb található NAGY SZIGETTÚRÁT ajánlom inkább. 

 

Indulás a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa környékéről), vagy a repülőtérről
 

https://utazzvelunksrilankara.webnode.hu/_files/200001575-13515144bd/Natura%20t%C3%BAra.jpg

A túra ára tartalmazza a 3 nap/2 éj, vagy 4 nap/3 éj-re az utazás teljes díját és járulékos költségeit, a szállások árát 3, vag 4*-os minőségben, félpanziós ellátással együtt, igény esetén a magyar idegenvezetés díját.

Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs = 1,7 Ft):  Pinnawella - 3.000 Rs, Elefánt fürdetés - 750 Rs, Elefántolás - 2.500 Rs/30 perc, Kandy dancing előadás -  1.000 Rs, Kandy fogtemplom - 1.500 Rs, Sigiriya – 5.300 Rs, Polonnaruwa: 4.500 Rs, Dambulla - 1.500 Rs, Matale Hindu templom - 300 Rs

 

ÁRA:

Árlista frissítés alatt!

 

 

NAGY SZIGET TÚRA

 

A „Nagy Sziget Túra” alkalmával, mint ahogy az a nevében is benne van, szinte az egész szigetet bebarangoljuk, azaz az összes kihagyhatatlan különleges kiránduló helyszínt Sri Lankán.  A programot a vendég elképzelései szerint alakítjuk, azaz melyik helyeket kívánja meglátogatni, vagy épp mit szeretne az útvonalon kihagyni. Az alább aláhúzott helyszíneket mindenképpen ajánljuk, a többi program választható. Ezt a túrát 5-7 nap alatt szoktuk megtenni, a programok mennyiségétől függően. 

 A program az alábbi helyszíneket érintheti: Yala Nemzeti park (5 óra), EllaNuwara Eliya (1-2 óra), Word's End (5 km-es, kb. 5 órás túrázós program), Adam's Peak (éjjel 23:30 - másnap 11:00-ig), Horton fensík, Kitulgala vadvizi evezés (kb. 1-2 órás program), Damro teagyár (1 óra), Peradeniya botanikus kert (kb. 2-4 órás program), Kandy (minimum 3-4 órás program), Pinnawella (kb. 3 órás program), Dambulla (kb. 2 óra), Sigiriya (kb. 3 óra), Polonnaruwa (kb. 3-4 óra) , Anuradhapura (kb. 3-4 óra), Mihintale Szent hegye (2 órás program).

 

5 napos túra alatt az alábbi helyeket tudjuk megnézni:

Pinnawella elefántmenhely - Dambulla Sziklakolostora - Sigiriya Oroszlánszikla - Falutúra - elefántolás Sigiriya sziklája alatt - Polonnaruwa ősi városa - Matale fűszerkert - Matale Hindu templom -  Kandy és a Fogtemplom - Magashegység a vízesésekkel és teaföldekkel - Damro teagyár - Nuwara Eliya - Elláig vonattal - Ella - Ravana Ella - buduruwagala-i Sziklafaragások - Tangalle beach - a wewurukannala-i szobor, avagy Sri Lanka legnagyobb, 50 m-es ülő Buddha szobra, Esetleg még a Koggala tó és egy óriásteknős-farm.

Anuradhapura és Mihintale Szent hegye (+1 nap)

Yala Nemzeti Park szafari program, esetleg Katharagama - Tissamaharama környéke (+ 1 nap)

Adam's peak, Kitulgala vadvizi evezés és a Horton fensík (+ 1 nap)

Rathnapura drágakő múzeum, bánya és piac (+ 1 nap)

 

Indulás általában a repülőtérről érkezés után, vagy a déli parti szállásról (Hikkaduwa - Galle - Mirissa). Ez utóbbi esetben a túra visszafelé halad és a repülőtérre érkezik.
 

https://utazzvelunksrilankara.webnode.hu/_files/200002013-09f6b0af27/szigett%C3%BAra%20k%C3%A9p.PNG1. nap: Pinnawella elefántmenhely - Dambulla sziklakolostorok

2. nap: Sigiriya Oroszlánszikla - Polonnaruwa ősi városa

3. nap: Falutúra - Matale fűszerkert - Matale hindu templom - Kandy

4. nap: Kandy drágakőmúzeum - Ramboda vízesés - Damro teagyár (1841-ből) - Nuwara Eliya - Elláig vonattal (2,5 órás út)

5. nap: Kis Adam's Peak és /vagy 9 lyukú híd igény esetén - Ravana Ella vízesés - Buduruwagala-i sziklafaragások - Tangale beach - Wewurukanala-i szobor (Sri Lanka legnagyobb ülő Buddha szobra) - Koggala tó - teknősfarm 

A túra ára tartalmazza a 5 nap/4 éj, vagy 6 nap/5 éj, vagy 7 nap/6 éj-re az utazás teljes díját és járulékos költségeit, a szállások árát 3, vag 4*-os minőségben, félpanziós ellátással együtt, igény esetén a magyar idegenvezetés díját.

Nem tartalmazza a programokra a belépődíjakat, amit a helyszínen mindenkinek saját magának kell megvásárolnia!

Belépődíjak (egy főre, 1 Rs = 1,7 Ft):   Pinnawella - 3.000 Rs, Elefántfürdetés - 750 Rs, Dambulla - 1.500 Rs, Sigiriya – 5.400 Rs, Elefántolás - 2.500 Rs, Polonnaruwa - 4.500 Rs, Falutúra - 3.750 Rs (ökrösszekér, csónakázás, faluprogram, tuk-tukkal a buszhoz - ebéd 250 Rs extra költség) - Matale fűszerkert - 900 Rs, Matale Hindu templom - 300 Rs, Kandy dance - 1.000 Rs, Kandy Fogtemplom - 1.500 Rs, Ramboda vízesés - 50 Rs, Teagyár - 100 Rs, Vonatjegy - 110 - 400 - 600 - vagy 1.100 Rs (kategória függő) - Buduruwagala - 300 Rs, Wewurukanala - 200 Rs, Koggala tó - 3.000 Rs (hajójegy, szerzetes sziget, fahéjsziget), Teknősfarm - 500 Rs

Word's End belépő - 3.500 Rs, Kitulgala vadvizi evezés (kb. 60 perc, felszereléssel) - 3.500 Rs  Peradeniya botanikus kert - 1.250 Rs,  Anuradhapura – 4.500 Rs + 1.000 Rs néhány külön fizetendő helyszín, Yala szafari - létszámfüggő! 2 fő esetében pl. 140 USD/2 fő-től, a teljes programköltség ... belépők + a jeep bérlése, a sofőr díja, Sinharaja őserdőtúra - 1.000 Rs + 1.000 Rs a túravezető díja

 

ÁRA:

Árlista frissítés alatt!

 

KELETI PARTI TÚRA

 

feltöltés alatt