AYURVÉDIKUS GYÓGYKEZELÉS


A hozzánk ellátogató vendégek nem csak felfrissülés, stresszoldás, ellazulás céljából vehetik igénybe az ayurvéda jótékony és gyógyító hatását.

Személyre, betegségre, problémára szabott, 3-4 hetes teljes gyógykúrákat is szervezünk.


Ne feledjük, hogy az ayurvéda mellett a tengervíz, a napfény, a stressmentes hetek, és az egészséges étkezés is nagyon sokat tudnak segíteni nekünk gyógyulásunkban!                                                 Milyen betegségek esetén lehet hatásos a gyógykezelés:

 • Autoimmun betegségek, mint pl, pikkelysömör, gluténérzékenység/cöliákia, rheumatoid arthritisz, autoimmun eredetű pajzsmirigybetegség, gyulladásos megbetegedések,...
 • Sztessz álltal okozott tünetek, betegségek esetében
 • Gyomorproblémák
 • A modern világ népbetegségei, mint pl, magas vérnyomás, szív és érrendszeri problémák, II-es típusú diabétesz, lelki eredetű betegségek, meddőség,...
 • Nem utolsó sorban nagyon hatásos tisztítókúra, ebben rejlik az egyik titka

Az Ayurveda India minimum 5000 éves gyógyászati rendszere, az indiai szubkontinens területén élő népek ősi kultúrájának, a védikus civilizációnak egy a mai napig élő és működő hagyatéka. Erre a tudásra építkezett a mai nyugati orvostudomány és gyógyszerésztan is. Ez utóbbiak viszont inkább a tünetek kezelésére, vagy csak egy-egy területet vizsgálva próbálnak segíteni a betegségeken. Ritkán vizsgálják az egész rendszert. 

Ezzel szemben az Ayurvéda a test, a lélek és a szellem egységét és azok teljességét vizsgálva próbál nem tünetet kezelni. Megpróbálja újrahangolni a szervezetet és megszüntetni a blokkoló, zavaró tényezőket, visszaállítani az egészséges energiaáramlást, működést és mindezt a természetes módon. Az ősi hagyományokon alapuló ayurvedikus gyógyítási módszert, kizárólag Indiában és Srí Lankán alkalmazzák. Innen terjedt el a világ más tájaira.


A gyógykúrák megszervezése minden esetben előzetes egyeztetést igényel!

 • Tudnunk kell a vendégünk problémáját, betegségét, leletekkel kell rendelkezzünk, hogy azok ismeretében konzultálni tudjunk az állami Galle-i Ayurvédikus Kórház orvosaival. Amennyiben ők javasolják a kúrát, illetve látnak lehetőséget a paciens állapotában történő javulásra, akkor tudunk pontos tájékoztatást adni a kúra teljes részletéről. 
 • A kúra előtt a paciensek tudnak közvetlenül az orvossal is interneten keresztül egyeztetni. A kezelésekhez szükséges friss laborvizsgálatokat Magyarországon még utazás előtt meg lehet csináltatni, azt nem szükséges Srí Lankán.
 • A 3-4 hetes gyógykezelés ára függni fog a kiírt kezelésektől, azok számától és a felhasznált gyógynövényszerek árától (kb. 120.000 - 300.000 Ft a teljes orvosi gyógykezelés ára.)

A gyógykezelés tudnivalói:


 • A kezelés alatt nem kórházban történik az elhelyezés, hiszen a nyugodt, gyógyító környezet is segíti a kezelések sikerességét. 
 • A Forest Garden Villa-ban biztosítunk a paciensek számára elhelyezést és zavartalan tartózkodást. A villa 4 km-re található a kórháztól, így a kezelésekre mi szállítjuk a vendéget, vagy azokat a villában kapják majd meg (pl, masszázskezelések).
 • A Villában, saját 21 m2-es szoba + 8 m2-es fürdőszoba, saját terasz és kertrész áll a vendégek rendelkezésére. Csend, nyugalom, természetes környezetben, madarakkal, mókusokkal, majmocskákkal a fákon. 
 • Félpanziós, vagy teljes ellátást biztosítunk, az orvossal egyeztetett típusú ayurvédikus étkezéssel, amit egy helyi hozzáértő hölgy frissen készít el étkezésenként a vendégeknek.
 • A teljes kikapcsolódás érdekében, a szobában 1-2 fő elhelyezését szorgalmazzuk. Idegeneket nem rakunk össze, de hozhatod a párodat is magaddal. A gyermekeid kérlek most ne jöjjenek veled, hiszen a cél a teljes nyugodt környezet megteremtése körülötted, a kúra támogatásaképpen. A gyógykezelésed időtartama alatt más vendég szintén nem fog tartózkodni a villában.
 • Biciklit biztosítunk a számotokra, hiszen a testmozgás is jótékony hatású. Ezzel lehet a kezelések előtt, vagy után lemenni a 1,5 km-re található Wijaya beachre kikapcsolódni, feltöltődni. De sétálva is kellemesen megtehető ez a távolság, nagyon szép környezetben, csendes kis utcában.
 • A kezelések mellett, a tőlünk 400 m-re található Sri Yoga Shala, jógaközpontban pedig természetes környezetben jógázhatsz, meditálhatsz, vagy úszhatsz a sós vizű medencéjükben. (A 25 alkalmas bérletük jelenleg kb. 130 USD)
 • Meditációs programokat tartunk a villában, a buddhista Japán templomban, vagy a Yatagala templomban.
 • A kezelés ideje alatt, kisebb egy napos programok szintén tervezhetők (önköltségesek).


A gyógykezeléssel kapcsolatos bárminemű kérdés, kérés esetén állunk a rendelkezésedre!

A Forest Garden Villa ajánlata a gyógykezeléshez

A fent említett orvosi csomag ára a kórházban külön fizetendő! Arról a kezelés megrendelése előtt pontos tájékoztatást adunk vendégeinknek. Az alábbi árak a kezeléshez kapcsolódó szállás, ellátás (fél-, vagy teljes panzió), a repülőtéri transzferek és a kezelésekre szállítás díját tartalmazzák.

   Előszezonban      Szezonban      Főszezonban

21 nap/20 éjszaka tartózkodással  

(1 főnek, félpanziós ellátással)

1.065 USD        1.240 USD        1.390 USD  

21 nap/20 éjszaka tartózkodással        

(1 főnek, teljes ellátással)

1.275 USD        1.450 USD         1.600 USD 

21 nap/20 éjszaka tartózkodással

(2 főnek, félpanziós ellátással) 

1.380 USD        1.555 USD          1.705 USD 

21 nap/20 éjszaka tartózkodással  

(2 főnek, teljes ellátással) 

1.800 USD        1.975 USD          2.125 USD 

28 nap/27 éjszaka tartózkodással

(1 főnek, félpanziós ellátással) 

1.370 USD       1.600 USD         1.800 USD 

28 nap/27 éjszaka tartózkodással  

(1 főnek, teljes ellátással)  

1.650 USD        1.880 USD        2.080 USD 

28 nap/27 éjszaka tartózkodással

(2 főnek, félpanziós ellátással) 

1.790 USD        2.020 USD         2.220 USD 

28 nap/27 éjszaka tartózkodással 

(2 főnek, teljes ellátással) 

2.350 USD        2.580 USD         2.780 USD 

Előszezon*:   Május 1 - Június 30.  /  Szeptember 16 - Október 31.

Szezon:          Március 1 - Április 30.  /  Július 1 - Szeptember 15.  /  November 1 - December 19.

Főszezon:      December 20 - Február 28 (29).


Félpanzió: az orvos által előírt típusú menü reggeli és vacsora                                                            Teljes panzió: az orvos által előírt típusú menü reggeli, ebéd, vacsora 

* Az előszezon időszaka a monszun aktív idejére esik, így az időjárás általában esős! 

Kérdésed van? Írj nekünk.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!