WIJAYA BEACH


A romantikus, képeslapra való beach a Béka sziklával.


Az utikönyvek említést sem tesznek Srí Lanka egyik kis beachéről a Wijaya beachről, ami a  Dalawella beach egyik öble , - hisz van ilyen rengeteg sok másik szerte az egész sziget körül.

Mivel én mutatom be Nektek Srí Lankát, és a Wijaya beach a kedvenc beach-em, így nem maradhat ki a látnivalók felsorolásából ő sem.

Persze, ha Colombo környékén van a szállásod, csak Wijayáért ne rohanj le a déli partra, de ha Galle - Matara között vagy, mindenképpen érdemes egy napot itt tölteni. 


Ez egy kicsi, szinte a világtól eldugott beach, Unawatuna után pár kilóméterrel Matara felé, de még Koggala előtt. A Dalawella beach egyik öble, a nevét a partján lévő Wijaya parti éttermről kapta... azaz a helyiek így ismerik.

A Wijaya éttermen keresztül tudsz kijönni a partra, ami kb. összesen 200-250 m széles kis öböl, pálmafákkal, szikákkal. Akár ejtőzz az étterem teraszán a korlát mögül csodálva a kilátást az óceánra, kémlelve az óriásteknősöket, a naplementét, vagy az erre a környékre jellemző gólyalábas horgászokat a nagy Béka szikla közelében, vagy fürödj a kis kövektől elzárt öbölrészben, ez a hely még mindig belopta mindenkinek a szívébe magát. Erre vágyunk a dolgos hétköznapok után, erről álmodozunk a hideg, nyálkás, szürke téli estéken, erre... egy nap a paradicsomban. 

Sajnos egyre többen tudnak már róla és a hely kezdi elveszteni a meghitt hangulatát, ahol úgy érzed, itt elbújtál a világ elöl. Ha hétköznapon jössz ki ide, akkor kevesebb a helyi ember, így talán te is megérzed majd a Wijaya beach varázsát.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!