MOUNT LAVINIA


Mount Lavinia és a Dehiwala-i Állatkert

Mount Lavinia Colombo külvárosi részén, a várostól mindössze 12 km-re délre helyezkedik el. Aranyhomokos partja már a gyarmati időkben is az egyik legismertebb és legkedveltebb strandnak számított, főleg a colomboi-ak körében.

Itt található Sir Thomas Maitland kormányzó háza, amely ma már a méltán híres Mount Lavinia Hotel részét képezi. A kolonális stílusban épült hófehér szálloda, a Mount Lavinia Hotel dombtetőre épült, így gyönyörű kilátás nyílik a tengerpartra, illetve az északra elhúzódó városra.Sir Thomas Maitland 1805-1811 között volt Srí Lanka kormányzója. Palotáját 1805-ben építette meg Galkissa-ban (Mount Lavinia). Kormányzósága alatt beleszeretett egy portugál és szingaléz szülőktől származó táncoslányba, akit Lovinának hívtak. Az építkezés során elrendelte, hogy hozzanak létre egy titkos alagutat a palota borospincéje és szerelme közelben elhelyezkedő háza között. Sir Thomas 1811-ben elhagyta a szigetet és Málta kormányzója lett. Bár a szerelem véget ért, kormányzók váltották egymást, és a csendes óceánparti városka az idő haladtával egy modern, nyüzsgő várossá fejlődött, a szerelmi történetet mégsem felejtették el a helyiek és a város neve Galkissa-ból Mount Lavinia lett, így emlékezve a gyönyörű Lovinára és történetére.

A Mount Lavinia-i kirándulás részeként, kellemes program lehet kitérőt tenni a dehiwalai állatkertbe. Colombotól a Dehiwala-csatorna választja el a hasonnevű déli elővárostól, ami egybeépült Mount Laviniával. A 19. század végén, a brit időszakban létrehozott állatkert az egyik legszebb Ázsiában. A 22 hektárnyi területet gondosan, a környező dombvidék zöldjébe harmónikusan illeszkedve alakították ki. A terebélyes fák, bokrok közül szinte állandóan virágzik valamelyik, kivételesen szép környezetet teremtve a mintegy 2000 itt élő állatnak. A gyűjteményben természetesen megtalálható a Srí Lankán honos összes nagyvad, de számos, a világ más részeiből származó állat is (pl.: orángután, gorilla). A dús növényzet révén sok esetben úgy tűnik, mintha az állatok természetes környezetükben élnének. Gazdag és látványos az akvárium is, amelyben a több mint 500 halfaj mellett, tengeri rákokat, élő korallokat, tengeri csillagokat és rózsákat mutatnak be.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!