MINNERIYA NEMZETI PARK


A vad elefántok otthona, a Minneriya Nemzeti Park

Habarana és az egykori királyi város, Polonnaruwa között fekszik a Minneriya Nemzeti Park, ahol örökzöld erdők és áthatolhatatlan bozótos területek váltogatják egymást, közepén egy csodálatos tórendszerrel és füves sík mezővel. Minneriyában testközelből megtekinthetőek a szigetország élővilágának olyan jellegzetes képviselői, mint az elefántok, akik hatalmas populációban élnek itt . (Kb. 500 példány)

A Minneriya víztározó körül kialakított rezervátum első sorban gazdag madárvilágáról ismert és a sok vadon élő elefántjáról, akiket néha napközben is lehet látni az útmenti erdőkben, vagy akár a főúton átkelni, sétálni.


A 3. századból származó víztározót a 19. század végén állították helyre, vizét az ókori SriíLanka egyik legnagyobb műszaki alkotása, az Elahera-csatorna révén kapja a távoli Kantalai-víztározóból. A Minneriya Park cserjéseiben, ritkás erdeiben többek között makákók, számbárszarvasok, aranysakál, varánuszok, iguánák, énekes-, és gázlómadarak, pávák  és kisebb számban, de leopárdok is élnek. Ez utóbbiak száma elenyésző a területen, így esélytelen őket itt látni. Aki leopárddal szeretne találkozni, annak a Yala, vagy a Wilpattu Nemzeti Parkokat ajánlom. Mineriya varázsa az elefánt, a sok elefánt. Mert hogy egyszerre mindig lehet több százat is látni és akár testközelből bent az életterükben, no meg a vadonban. 

A 8.890 hektárnyi területet, kizárólag szervezett dzsipes szafari keretén belül lehet bejárni. A látogatásra, a kora reggeli órákban vagy délután próbáljunk sort keríteni. A terület történelmi jelentősséggel is bír, hiszen a középpontjában található a Mahaszéna király által a 3. században építtetett Minneriya víztározó. A száraz évszakban a víztározó környéke egyedülálló helyszín a fürdőző elefántcsordák, valamint a park gazdag vízi madárvilágának megtekintéséhez.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!