REPÜLŐJEGY TIPP


2020 decemberében végre átadták használatra is az utazóközönségnek Srí Lanka új Nemzetközi Repülőterét a déli partszakaszon Hambantottában. 

Így Srí Lankán jelenleg két darab repülőtér fogad külföldi repülőjáratokat:

  1. Colombo Bandaranaike International Airport (nyugati parton)
  2. Hambantotta Mattala Rajapaksa International Airport (dél-keleti parton)


Sajnos Magyarországról közvetlen Colombo-ba nem indulnak charterjáratok, így a nyaralás alkalmával nehezebb olcsóbb repülőjegyeket kifogni, de nem lehetetlen. Pláne mert már nem csak a Qatar Airways, hanem a Türkish Airlines, az Emirates, az Etihad, a Sri Lankan Airlines és egyéb társaságos is szerveznek egy átszállással járatokat Srí Lankára.

A tapasztalatok szerint, minél korábban érdemes jegyet vásárolni, hisz azok ára olyankor a legkedvezőbb!

Évente több alkalommal is csinálnak akciókat a társaságok! Érdemes tervezni, hogy gyorsan le lehessen ilyenkor csapni az olcsó jegyekre az időpont és az intervallum, már pontos ismeretében. Bár ezek sokszor csak 2-3 napig tartanak, de ilyenkor nem ritka akár 150.000 Ft/fő (oda-vissza minden adóval és illetékkel együtt) áron megcsípni egy-egy repülőjegyet.

Ha ezekről szeretnél időben értesülni csatlakozz a Facebook csapatunkhoz, vagy a Facebook oldalunkhoz. Ott folyamatosan mi is közzétesszük ezeket az akciókat. 

(Like-olom Sri Lankát)Budapest (vagy Bécs) - Colombo kb. 11-16 órás út, egy átszállással

(Qatar Airways-el Dohában, Emirates-el Dubaiban, Türkish Airlines-al Isztambulban, Etihad-al Abu Dhabiban, SriLankan Airlines-al Londonban, Párizsban, Rómában,...)

A jegy árak kb. 175.000 Ft-tól felfelé mozognak egy főre oda-vissza, minden illetékkel együtt.

Egy-két akcióban ki lehet fogni olcsóbban, de a 200.000 Ft-os, vagy az alatti jegy ár normál árnak mondható.

Amennyiben a Maldív szigetekkel kombinált utazást tervezel, kombinált jegyet is tudsz kérni. Így nem kell oda-vissza repkedni Srí Lanka és Maldív között, hanem egy körtúrával, például

Budapest - Colombo, majd Colombo -Male, majd Male -Budapest, vagy 

Budapest - Male, majd Male-Colombo, majd Colombo - Budapest  útvonalra is tudsz jegyet venni.

Ennek ára kb. 220.000 Ft körül szokott mozogni.


A Srí Lanka-i nyaralás kombinálható még Malájziával, Indiával, de akár bármelyik másik Ázsia országgal, hiszen a Srí lanka-i vízum az országba kétszeri belépésre jogosít 30 napon belül!

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a tranzit országok is beiktathatók a nyaralásba. Doha, Dubai, Abu Dhabi-ban ... egy két napos csavargás szintén színesíti az élményeinket.


Arra mindenképpen figyeljünk a jegy vásárlásánál, hogy az egész úton egy légitársasággal utazzunk. Az nem számít, ha ők egymás között több társaság partner cégként bonyolítják le az utazást! Külön társasággal történő jegy kombók esetén sok kellemetlenségünk lehet. Például a csomagok ebben az esetben nem végig utaznak, csak az átszállási pontig, ahol ki kell venni őket, kijönni a transit zónából és újra becsekkolni, feladni a poggyászt! Ez idő, kellemetlenségek sorát, cipekedést jelenthet! Nem mellesleg, ha nincs feladott poggyászunk, de nem egy társasággal utazunk végig, akkor is ki kell jönnünk a tranzit zónából és újra becsekkolni, és átvenni a jegyeket a következő járatra. Ez azt jelenti, hogy el kell hagyjuk a tranzit zónát, ezért ha még az épületből sem jövünk ki, és megyünk is tovább a következő járattal, ezzel belépünk az adott országba. Útlevél vizsgálat, vízumkötelezettség, jogszabályok terhelnek minket! ... amiről jegyvásárlás előtt tájékozódjuk, és csak 100 %-osan hiteles információk ismeretében vállajunk be ilyen jegyeket, a kellemetlenségek elkerülése végett. Különböző városok, vagy repülőterek közötti tranzitnál pedig, a fentieken túl ellenőrizzük az átutazás lehetőségeit, pontos idejét, időtartamát, az azzal kapcsolatos egyéb teendőinket.

Az alábbi portálokon célszerű jegyet keresni:

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!