SZIGETTÚRÁK/KÖRUTAZÁSOK 

A programok, a körutazások az igények szerint változtathatók! 

Ha esetleg ajánlataink között nem találsz neked tetsző verziót, kérlek küld el a meglátogatni kívánt helyszíneket nekünk e-mailben és mi összeállítjuk kérésed alapján a Te egyedi programodat.

Pinnawala - Dambulla - Sigiriya  Polonnaruwa - Matale - és Kandy

" Srí Lanka kihagyhatatlan helyszínei " körtúra


A túránk egy 4 napos program, ami alatt az ország leghíresebb olyan helyszíneit látogatjuk végig, amit tényleg nem szabad kihagyni egy Srí lankai utazás alkalmával. 

Bár szerintem azért az ország természeti kincsei és a hegyvidék is kihagyhatatlan! Viszont ezt a túrát azok számára ajánljuk, akik nem tartózkodnak hosszú ideig a szigeten, vagy nem szeretnének 3-4 napnál többet utazgatni. Nem a természet felfedezése, inkább az ország kultúrális helyszínei, a vallás, és a történelem érdekli őket. Ettől függetlenül csempészünk ebbe a programba is egy kis növény és állatvilágot, hiszen nagyon szép természeti helyszíneken járunk-kelünk a kb. 800 km-es útvonal során. Pinnawellában testközelből találkozhatunk egy 70-90 fős elefántcsordával, míg a Sigiriya és Polonnaruwa közötti területen, vadon élő elefántokkal útközben. Majmok, kis és nagy mókusok, őzek, iguánák, varánuszok, pávák, szebbnél szebb madarak ... őket is fogunk látni út közben. Kimbissánál egy érintetlen tájon hajózhatunk és megismerhetjük a falusi emberek mindennapi, természetközeli életét. Matale környékén pedig meglátogatunk egy igazán látványos fűszerkertet is. Kandy természeti szépségeiről pedig már ne is beszéljünk.Jó tudni!

Ezen az útvonalon meglátogatunk egy teagyárat, ahol teacserjéket is láthatunk, de a híres Nuwara Eliya környéki teadombokat és tájat nem érintjük, hiszen Kandy-től nem utazunk tovább délre a hegyvidéki részre. + 1 nap beiktatásával az a rész is felfedezhető.

A program 3 naposra is redukálható, de természetesen ebben az esetben ki kell hagyjunk állomásokat, mint pl, Polonnaruwa, Matale hindu templom és Kandy-ben is kevesebb időnk lesz.

Ehhez a 3 napos rövidített programhoz szintén hozzáadható a +1 nap a hegyekben (Ramboda, Damro Teagyár, Nuwara Eliya programok).

A négy nap változtatható, alakítható az elképzelésed szerint. Helyszíneket ki és be lehet rakni a programba, ahogy Te szeretnéd. Pl, Minneriya jeep szafari, Avukana-i álló Buddha szobor meglátogatása, Sigiriyánál a Pidurangala-i szikla felfedezése, Aluviharaya-i templom, Ambuluwawa-i templom és torony ... 

Írj nekünk, jelezd, hogy melyik helyszíneket és programokat szeretnéd megnézni, átélni és az alapján személyre szabott útvonalat készítünk Neked.

A körtúra állomásai a következők:


A helyszínekről a "Látnivalók" menüpont alatt olvashatsz bővebben.

 • Indulás a reggeli órákban a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtérről, vagy annak közelében lévő szállodából, (esetleg a déli parti szállodából)
 • A Pinnawala-i Elefántárvaházban megcsodáljuk a természetet és testközelből találkozhatunk ezekkel a különleges, békés állatokkal. Részt vehetünk a fürdetésükben is a folyónál.
 • Feltöltődünk a dambulla-i Sziklakolostort és az Arany Templomot körbe lengő nyugalommal, békével. Életreszóló élményeket szerzhetünk az itt élő majomcsaládokkal történő találkozásunk alkalmával.
 • Dambulla zöldség-, és gyümölcspiacát végigkóstoljuk
 • Meghódítjuk a méltán híres Sigiriya Oroszlánsziklát
 • Meglátogatunk egy helyi falut (Púpos ökrös szekéren utazunk, majd hajózunk egy tavon, nagyon szép környezetben, megismerjük a kókuszdió felnyitásának és a húsa kireszelésének fortélyait, a rizs hántolását, örlését az ősi módszer szerint, a helyiekkel főzünk, beszélgetünk, ... és tuk-tukozunk is.)
 • Felfedezzük Polonnaruwa ősi városát
 • Útközben vadon élő elefántokat láthatunk és csodálhatunk.
 • Matale környékén felfedezzük a fűszerkerteket és nagyon sok mindent tanulhatunk az egészségünkre áldásos hatásukról.
 • Matale-ban megnézzük a sziget talán leghíresebb Hindu templomát is.
 • Kandyben meglátogatjuk a világszerte híres buddhista zarándokhelyet, a Szent Fog Templomát. Sétálunk a már-már európai stílusú városban, végigkóstolva a helyi étkezdék és juice bárok finom kínálatát. Felpróbálhatjuk a helyi népviseletet a szárit és a szarongot. Megnézünk egy nagyon érdekes és interaktív kiállítást az ország világhírű ásványairól és drágaköveiről. Meglátogatunk egy teagyárat. ...
 • Majd 4. nap este megérkezünk a kiválasztott parti szálláshelyre.

ÁRAINK 

2 fő együttes utazása esetén: 400 USD/fő

4 fő együttes utazása esetén: 320 USD/fő

8 fő együttes utazása esetén: 260 USD/fő

12 fő együttes utazása esetén: 240 USD/fő 

+ a belépőjegyek ára, + ebéd a nap folyamán 

+ magyar túravezető díja (opcionális, nem kötelező)

Áraink tájékoztató jellegűek! 3*-os szállásokkal, félpanziós ellátással és az utazás teljes díjával és költségeivel értendők.


Pinnawala - Ramboda - Nuwara Eliya   Kithulgala -World's End - Ella Yala

"Kalandozás a csodaszép hegyvidéken" körtúra


A túránk egy 4 napos program, ami alatt az ország legszebb természeti részeit járjuk körbe. 

Nem csak a természet szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot, mert a festőien szép tájak, a zöld ezernyi árnyalata, szerpentinek, viaduktok, tavak, vízesések, teaföldek, magas hegyek, gyönyörű völgyek, mindenkit elvarázsolnak. Megnyugtatnak és feltöltenek az itt eltöltött napok. Kellemes erdei és kevésbé párás a levegő, valamint nincs hőség (23 - 30°C) .  Ráadásul utunk során megismerhetjük Srí Lanka szinte teljes állatvilágát. Tarts Te is velünk! 

Srí Lanka legmagasabb pontja 2.524 m magasan van. Ha oda nem is mászunk fel, de 1.900 m-en autózunk, vonatozunk, illetve a Horton fennsíkon található World's End túrával 2.100 - 2.300 méter magasságban kalandozhatunk. Fürödhetünk természetes vízesésben, vadvízi evezhetünk a jungelben a Kelani folyón, ahol a "Híd a Kwai folyón" egyes jeleneteit is forgatták. Teázhatunk a világ egyik legszebb teavidékén és ébredhetünk a Ramboda vízesésnél. Aki sportos kirándulhat a World's End érintetlen Unesco Világörökségi tájain. Aki nem, kis sétákkal és az autóval végigutazva ezeken a tájakon is felejthetetlen élményeket fog átélni. Szinte minden korosztály képes Ellánál a kis Adam's Peak 326 lépcsőjét meghódítva megcsodálni a híres Ella hasadékot, vagy lesétálni a 9 lyukú hídhoz. Mindezt magkoronázva Yalában pedig jeep szafarin, a Srí lankai természet egy másik csodaszép szegletében, megismerhetjük az ország állatvilágát is. Elefántok, vaddisznók, őzek, szarvasok, vizibivalyok, krokodilok, mongúzok, leopárdok... csak néhányat említve közülük.                                 (A "Látnivalók" menüpont alatt olvashatsz a helyszínekről bővebben.)Jó tudni!

A program 3 naposra is redukálható, de ebben az esetben ki kell hagyjunk állomásokat, mint pl, Kithulgala és a World's End túra.

A 3 naposra rövidített és az eredeti túrához is hozzáadható +2 nap, ha mégis szeretnéd látni Dambullát, Sigiriyát, meglátogatni a helyi falut, a fűszerkertet és Kandy-t a kirándulás alkalmával. (Lásd az előző túra.)

A négy nap változtatható, alakítható az elképzelésed szerint. Helyszíneket ki és be lehet rakni a programba, ahogy Te szeretnéd. Pl, Ambuluwawa-i templom és torony, Adam's Peak túra,...

Írj nekünk, jelezd, hogy melyik helyszíneket és programokat szeretnéd megnézni, átélni és az alapján személyre szabott útvonalat készítünk Neked.


A körtúra állomásai a következők:


A helyszínekről a "Látnivalók" menüpont alatt olvashatsz bővebben.


 • Indulás a reggeli órákban a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtérről, vagy annak közelében lévő szállodából, (esetleg a déli parti szállodából)
 • A Pinnawala-i Elefántárvaházban megcsodáljuk a természetet és testközelből találkozhatunk ezekkel a különleges, békés állatokkal. Részt vehetünk a fürdetésükben is a folyónál.
 • Elindulunk fel a hegyekbe, egészen Rambodáig. Itt fogunk éjszakázni és nem mindennapi látvány és érzés itt felkelni.
 • Kithulgalában vadvízi evezünk /hajózunk, egy veszélytelen, de gyönyörű folyószakaszon (6 - 75 éves korosztály is lejött már velem. Gyerekeknek, időseknek nem kell evezniük, csak a csónakban ülnek középen. Úszni nem tudók is részt vehetnek a programon.) A vendégeink nagy kedvence ez a program.
 • Megmártózunk egy vízesésben és teázunk a Damro teagyárban, csodaszép környezetben.
 • Meglátogatjuk Nuwara Eliyát és a zöldség-, gyümölcspiacot.
 • World's End túrán vadon élő szarvasokat etetünk majd.
 • 1.900 m-en a teaföldek, között vonattal utazunk pazar kilátás mellett, a világ egyik legszebb vonatútján.
 • Felfedezzük Ella szépségeit (kis Adam's Peak, 9 lyukú híd, Ella Gap, Ravana Ella vízesés,...)
 • Yalában jeep szafarizunk

ÁRAINK

2 fő együttes utazása esetén: 400 USD/fő

4 fő együttes utazása esetén: 320 USD/fő

8 fő együttes utazása esetén: 260 USD/fő

12 fő együttes utazása esetén: 240 USD/fő

+ a belépőjegyek ára, + ebéd a nap folyamán

+ magyar túravezető díja (opcionális, nem kötelező) 

Áraink tájékoztató jellegűek! 3*-os szállásokkal, félpanziós ellátással és az utazás teljes díjával és költségeivel értendők.


NAGY SZIGETTÚRA

              Pinnawala - Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Matale - Kandy                               Ramboda - Kithulgala - Nuwara Eliya - Ella - Tissamaharama 


A túránk egy 6 napos program, ami alatt az ország nagy részét körbejárjuk. Ebben a programban benne vannak a leghíresebb látnivalók és a hegyvidék is. A két előbbi túra minden állomása, együtt!

Kultúra, történelem, vallások, rituálék, a helyiek élete, ételek és italok, öltözködés, faluk és városok, magashegység, vízesések, teaföldek, csodaszép természet, állat és növényvilág. Utazunk busszal, szekéren, hajón, elefántháton, tuk-tukkal, vonattal, jeeppel ... garantáltan felejthetetlen élmény!Ígérem, ha velünk tartasz nem lesz hiányérzeted, és felsorolni sem fogod tudni azt a sok élményt amit átélhettél ebben a 6 napban. 

Ez a program a vendégeink körében a legkedveltebb, de természetesen ezt is lehet alakítani, változtatni, vagy bővíteni, úgy ahogy azt Te szeretnéd. 

Ha látni szeretnéd Srí Lanka igazi arcát, akkor ez a program tényleg a legjobb választás. Nem mondom, hogy nem lehetne még ezeken a helyszíneken kívül is találni több tucat szuper jó helyet az országban - mert bátran állíthatom, hogy akár 30 napot is utazgathatnánk úgy ezen a kétharmadnyi Magyarország területű országban, hogy minden nap más és változatos programok, élmények sokaságát élhetnénk át. Viszont a legfontosabb helyszínek és ízelítő Srí Lanka minden színéből ebben a programban együtt, garantáltan benne van. Ha ezeket a helyszíneket láttad, akkor elmondhatod, hogy igen, én láttam Srí Lankát.


Jó tudni!

A program 7 naposra bővíthető, így a World's End túra és Ambuluwawa tornya is betehető a programba.

Az eredeti tervből Yala jeep szafari kihagyásával, és az Adam's Peak túra beiktatásával a program szintén 7 naposra bővíthető. Ebben az esetben az útvonalat máshogy járjuk be, és az utolsó állomás (az utolsó, azaz 6. éjszaka) az Adam's Peaken lesz. Másnap Kithulgala vadvizi evezés és a hegyeken keresztül utazunk Colombo felé, majd a sztrádán le a parti szállásra.

Szintén 7 naposra bővíthető ez a túra, ha valaki Anuradhapurát és Mihintale Szent hegyét is szeretné megnézni.

8 naposra bővítve pedig Trincomalee-t  (azaz a keleti partot) és a Marble beach-et is be lehet tervezni, egy élménydús búvárprogrammal.

Írj nekünk, jelezd, hogy melyik helyszíneket és programokat szeretnéd megnézni, átélni és az alapján személyre szabott útvonalat készítünk Neked.

ÁRAINK

2 fő együttes utazása esetén: 600 USD/fő

4 fő együttes utazása esetén: 480 USD/fő

8 fő együttes utazása esetén: 390 USD/fő

12 fő együttes utazása esetén: 360 USD/fő

+ a belépőjegyek ára, + ebéd a nap folyamán 

+ magyar túravezető díja (opcionális, nem kötelező) 

Áraink tájékoztató jellegűek! 

3*-os szállásokkal, félpanziós ellátással és az utazás teljes díjával és költségeivel értendők.

A körtúra állomásai a következők:


A helyszínekről a "Látnivalók" menüpont alatt olvashatsz bővebben.

 • Indulás a reggeli órákban a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtérről, vagy annak közelében lévő szállodából, (esetleg a déli parti szállodából)
 • A Pinnawala-i Elefántárvaházban megcsodáljuk a természetet és testközelből találkozhatunk ezekkel a különleges, békés állatokkal. Részt vehetünk a fürdetésükben is a folyónál.
 • Feltöltődünk a dambulla-i Sziklakolostort és az Arany Templomot körbe lengő nyugalommal, békével. Életreszóló élményeket szerzhetünk az itt élő majomcsaládokkal történő találkozásunk alkalmával.
 • Dambulla zöldség-, és gyümölcspiacát végigkóstoljuk
 • Meghódítjuk a méltán híres Sigiriya Oroszlánsziklát
 • Meglátogatunk egy helyi falut (Púpos ökrös szekéren utazunk, majd hajózunk egy tavon, nagyon szép környezetben, megismerjük a kókuszdió felnyitásának és a húsa kireszelésének fortélyait, a rizs hántolását, örlését az ősi módszer szerint, a helyiekkel főzünk, beszélgetünk, ... és tuk-tukozunk is.)
 • Felfedezzük Polonnaruwa ősi városát
 • Útközben vadon élő elefántokat láthatunk és csodálhatunk.
 • Matale környékén felfedezzük a fűszerkerteket és nagyon sok mindent tanulhatunk az egészségünkre áldásos hatásukról.
 • Matale-ban megnézzük a sziget talán leghíresebb Hindu templomát is.
 • Kandyben meglátogatjuk a világszerte híres buddhista zarándokhelyet, a Szent Fog Templomát. Sétálunk a már-már európai stílusú városban, végigkóstolva a helyi étkezdék és juice bárok finom kínálatát. Felpróbálhatjuk a helyi népviseletet a szárit és a szarongot. Megnézünk egy nagyon érdekes és interaktív kiállítást az ország világhírű ásványairól és drágaköveiről. 
 • Elindulunk fel a hegyekbe, egészen Rambodáig. Itt fogunk éjszakázni és nem mindennapi látvány és érzés itt felkelni.
 • Kithulgalában vadvízi evezünk /hajózunk, egy veszélytelen, de gyönyörű folyószakaszon (6 - 75 éves korosztály is lejött már velem. Gyerekeknek, időseknek nem kell evezniük, csak a csónakban ülnek középen. Úszni nem tudók is részt vehetnek a programon.) A vendégeink nagy kedvence ez a program.
 • Megmártózunk egy vízesésben és teázunk a Damro teagyárban, csodaszép környezetben.
 • Meglátogatjuk Nuwara Eliyát és a zöldség-, gyümölcspiacot.
 • 1.900 m-en a teaföldek, között vonattal utazunk pazar kilátás mellett, a világ egyik legszebb vonatútján.
 • Felfedezzük Ella szépségeit (kis Adam's Peak, 9 lyukú híd, Ella Gap, Ravana Ella vízesés,...)
 • Yalában jeep szafarizunk
 • 6 nap este megérkezünk a kiválasztott parti szálláshelyre

Jó tudni...

Igény esetén a programok egész ideje alatt magyar nyelvű utaskísérő van a vendégekkel.

A SZIGETTÚRÁK/KÖRUTAZÁSOK, azaz több napos programjaink árában az alábbiak vannak benne;

 1. Vendégeink szállása és félpanziós ellátása az igényelt minőségi kategóriában.
 2. Az utazás teljes díja és összes költsége.
 3. A sofőr munkadíja, szállása és félpanziós ellátása.

Ami nincs benne a szigettúrák/körutazások csomagárában;

 1. Az ebéd ára, az önköltséges (opcionális)
 2. A belépőjegyek, programok költségei (opcionális)
 3. Magyar idegenvezető, túravezető igénye (opcionális)


 • Étkezésre (ebéd) a nap folyamán minden helyszínen lesz lehetőség, - elfogadható árakon és a vendégeink igénye szerinti minőségben - de annak a díja önköltséges, nem foglaltatik benne a programdíjakban, kivéve ahol az külön feltüntetésre kerül.
 • Utazás a létszámtól függően kényelmes, jó állapotú, új típusú klímás autóval, vagy kis-, és nagy busszal.
 • A sofőrjeink (tuk-tuk, autó, kisbusz) Galle-ból indulnak és ide is érkeznek vissza. Így amennyiben nem Galle környékén van a szállásod, az a járműveknek plusz üzemanyag és egyéb költség (pl, sztrádajegyek a kocsinak, kisbusznak) oda-vissza. A sztrádán történő gyorsabb haladás miatt tudjuk vállalni a messzebbi szállodákból indulva is a programokat, de a már említett költségek ez esetben szintén a vendégeinket terhelik, amennyiben a járműnek az útirány függvényében túl kell mennie Galle-n. A programokat igyekszünk olyan útvonalon bonyolítani, hogy abból az irányból jöjjünk, ami a szállás felé közelebb és ha lehet ne legyen ez az extra költség. De vannak olyan esetek ahol ez nem megoldható.
 • A programok, túrák az igények szerint változtathatók! Ha esetleg ajánlataink között nem találsz neked tetsző verziót, kérlek küld el a meglátogatni kívánt helyszíneket nekünk e-mailben és mi összeállítjuk kérésed alapján a Te egyedi programodat.
 • A szigettúrák/körutazások során mi nem rakunk össze idegeneket egy csapatba. Mindenki a saját utitársaival utazik, privát szervezésben és bonyolításban a saját tempója szerint. Amennyiben valaki szeretne az utazók létszámával a részvételi díjon spórolni (hiszen létszámtól függően egyre kedvezőbb az ár a közös költségek többfelé osztásával) kérem jelezze felénk igényét. Amennyiben az ő általa választott időpontban, hasonló programtervre jön más megkeresés is, megismertetjük egymással a leendő utazókat és ha mindenki rábólint a közös utazásra, abban az esetben rakunk össze csak csoportokat.
 • Az árak tájékoztató jellegűek és USD-ban vannak megadva! Euróban történő fizetés is lehetséges, amihez a Srí Lankán éppen aktuális USD-EURO árfolyamot vesszük majd figyelembe!
 • A SZIGETTÚRÁK/KÖRUTAZÁSOK díját 150 USD/fő (vagy 300 USD/család) előleg befizetésével (magyar bankszámla), a fennmaradó részt a helyszínen, a program első napján készpénzben kifizetve lehet kiegyenlíteni.

Tudnivalók:

 • Szállás a túra alatt, a vendég által kért minőségű és minősítésű szálláshelyeken, apartmanházakban, szállodákban félpanziós ellátással (kérhető csak reggelivel is).
 • Kérjük vedd figyelembe, hogy a szálláshelyeknél nem mindig mérvadó annak hivatalos besorolása! (Láttunk már 1 *-os szállást is akár 4*-nak és fordítva. Fenttartjuk a jogot annak elbírálásában.) Emellett a túra csomagárába kalkulát szállásdíjhoz is alkalmazkodnunk kell, úgy hogy a sziget belsejében nem túl nagy a választék és ár-érték arányban a szállások drágábbak, mint a parton, illetve helyszínenként elég eltérőek is! Igyekszünk tiszta, biztonságos, kényelmes, jó méretű szálláshelyeket foglalni vendégeinknek, európai minőségben, és kategóriában. A végleges foglalás előtt a vendégeinket tájékoztatjuk róla, hogy mikor hol fognak megszállni. Így ők is ellenőrizhetik azt a neten és elfogadhatják, vagy kérhetik annak cseréjét.
 • A hegyvidéki részen a szállások általában nem medencések!
 • Általában a vendégek kérése szerint 3*, vagy 4*-osszállásokat használunk, félpanziós ellátással, de igény esetén személyre szabott árajánlatot tudunk adni, max. 4,5 - 5 * erejéig. Illetve a költségek csökkentése érdekében 2*-os szállásválasztásra is van lehetőség és lehet csak reggelis ellátást is kérni. (Bár a tapasztalatok szerint nagyon jól működik, hogy érkezéskor est, és indulás előtt reggel is van a szálláson fix étkezés, így az esti élelembeszerzés nem megy a programidő rovására.
 • A vendég saját maga is intézheti a szállások lefoglalását. Ebben az esetben megadjuk az éjszakai helyszíneket, és a túra árából levonódik a félpanziós szállások költségrésze. A sofőr (és a magyar túravezető) legkésőbb 19.00-kor a kért szálláshelyen leteszi a vendégeket és másnap 8.00-ra megy értük. A szállással kapcsolatos ügyintézésben, reklamációban ebben az esetben nem tudunk részt venni! Illetve a helyszíneket csak a velünk történt egyeztetés után foglald le kérlek, mert a térkép Srí Lankán csalóka. A csak 15 km-re a főúttól, de 10 km/órás jungle földúton megközelíthető szállások, 1,5 órás utazással érhetők el!


Szállásbesorolás a szigettúrán:

3* : Kényelmes, tiszta, nagy ágy (kényelmes matrac), tiszta szoba és fürdőszoba melegvízzel, padlólapos, vagy parkettás padló a szobában, a melegebb helyeken klímával, törölköző, szappan, sampon, hajkondicionáló, WC papír és 1/2 l-es palackos víz/fő bekészítés a szobában.

3,5 - 4* : A fentieken kívül, esetleg medence az udvaron, a szoba tágasabb, elegánsabb, igényesebb berendezéssel. Hűtő a szobában, a fürdőszoba igényesebb, jobban felszerelt (pl. hajszárító) esetenként kávé-tea bekészítés.

Tipp! A szigettúrát érdemes a nyaralás elejére vagy a végére tervezni. Így már a reptérről lehet túrára indulni, illetve a túra utolsó napján a reptérre, vagy annak közelében lévő szállásra egy éjszakai pihenés céljából megérkezni.

Hogy miért is jó ez?

Egyrészt nem kell a túra ideje alatt a másik szálláshelyünket is fenntartani.

Meg lehet spórolni egy repülőtér - szálláshely transzferutat, így az az idő megmarad más programokra. Nem mellesleg a transzfer költségeit is meg tudjuk spórolni!

Kérd árajánlatunkat.

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!