UNAWATUNA BEACHAz Unawatuna Beach a Discovery Channel 2007-es és 2009-es felmérése szerint a világ legszebb beache. A déli tengerpart egyik különleges gyönygyszeme. Kedvelt célpont a turisták körében - még sem egy "tömegnyomor" beach. A helyiek is Srí Lanka minden pontjáról, szívesen töltik itt a hétvégéjüket. 

Unawatuna, Srí Lanka riviérája, Galle mellett található, onnan 4 km-re. Nem véletlenül kapta meg ezt az elismerést, hiszen egy nagyon hangulatos nagy, de családias beach. 


Nincs hosszú homokos föveny a víz és a parti házak között. Nincsenek óriás hotelek a parton. Kis helyi éttermek, apartmanházak és egy-egy exkluzívabb hotel található itt. Ha a parton vacsorázunk valamelyik kis hangulatos étteremben, szó szerint a homokban a víztől pár méterre fogunk ülni. A hullámok szinte a lábunkat nyaldossák.

Nappal a part a fürdőző turisták strandja, tele sok vidámsággal, nevetéssel és programmal, de 17:00 óra után kicsit átrendezik a partot és a napágyak helyére megannyi hangulatosan megterített kis asztal kerül, olajlámpásokkal, gyertyákkal, a romantikus, vagy kellemes óceánparti vacsorákhoz. 

Péntek este a beachen a Happy Banana Restaurantban van ingyenes party, amit ha erre jársz nem szabad kihagyni. Komolyan mondom, hogy még sosem voltam ennyire vidám, hangulatos bulikban, mint amik itt szoktak lenni és ez valószínűleg köszönhető a gyönyörű kilátásnak az éjszakai tengerre, a kristáytiszta csillagos éjszakai égboltnak, a hullámoknak, a jó zenének, a kedves embereknek. Itt nem nézik miben vagy, és kivel, és hogy táncolsz. A lényeg, hogy érezd jól magad és legyél vidám. Ha akarsz a parton a homokban, vagy a hullámokban, vagy a teljesen nyitott étteremben a parttól 10 m-re táncolsz, itt mindent szabad. 

A víz, itt mindig nagyon kellemes, minimum 28 °C-os. Az öböl megtöri a nagy hullámokat, -így egy-egy szelesebb nap kivételével- kicsik és nagyok egyaránt tudnak fürdeni a gyönyörű, mindig kellemes tengerben. Ezen a környéken sem ritka, hogy este kijön a partra egy-egy óriásteknős és tojásokat rak a homokba. Ha nem zavarják meg a turisták a fényképezőgépeik vakuzásával, vagy hangoskodással, akkor testközelből láthatjuk, amit sokan csak a tévében, a természetfilmekben szemlékhetnek meg. ... és ugye olyan is van, amikor ülünk a parton és a közelünkben egy csomó kis bébiteknős bújik ki a homokból és araszol nagy sebesen a víz felé. Itt él a természet és mi is a részei vagyunk, így rengeteg csoda megtörténhet!

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!