ELLA


A hegyvidék egyik égköve, a vízesések otthona


Ella 1.043 méteren a központi hegységben fekszik, 68 km-re Nuwara Eliya-tól. 

Ella, sinhala nyelven "vízesés"-t jelent. Nevét az ott található sok vízesés után kapta. Ella híres a "Grand Ella Motels" teraszáról nyíló látványos kilátásról a környező hegyekre. Gyönyörű kirándulóhely, nem mindennapi látvánnyal! 

Az Ella hasadék (Ella Gap),a kis Adam's Peak, a 9 lyukú híd, a Ravana vízesés és egy kis vonatozás a hegyekben kihagyhatatlan Ellába látogatva. De sok más csodás kirándulóútvonal, helyszín található még a környéken.



Az Ella-hasadékot a kis Adam's Peakről és az itt lévő domboldali vendégházakból lehet leginkább megcsodálni. A Tissamaharama felé vezető hegyi utat érdemes még világosban beiktatni, mert csodaszép tájon, a hasadékban ereszkedik le az út a tengerparti síkság felé. Kb. 8 km után a Ravana vízesést érjük el. Útközben tábla jelzi az elágazást a hegyoldalban fekvő Ravana Ella sziklatemplom felé, amit az azonos nevű, lépcsőzetesen lezúduló, gyönyörű vízesés tesz páratlan látvánnyá.

A hindu mitológia szerint Ráma felesége, Sita fürdött itt fogsága idején, amikor Ravana király elrabolta őt férjétől. A monda szerint Ráma és Ravana király ütközetének a helyszíne, amikor is az indiai király visszaszerzi az Oroszlánkirály által elrabolt feleségét.

Ella és Nuwara Eliya közötti területen található a sokak szerint legcsodálatosabb táj a szigeten, a Horton Plains fennsík. A 2100 méter magasságban fekvő, természetvédelmi területté és UNESCO Világörökségi résszé nyílvánított vidékre meredek szerpentin vezet.


1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!