PERADENIYA


A Királyi Botanikus Kert

                                                                              Sri Lanka legnagyobb és legszebb botanikus kertje Kandy közelében, Peradeniya városában található.                                                                A park létrejötte a 14. századra tehető. A Mahaweli folyó által körbeölet földdarab a kandy-i uralkodók kedvelt pihenőhelye volt, majd az egykori királyi park helyén hozták létre az angolok a ma is látogatható botanikus kertet. 

1824-ben nyitotta meg kapuit és ma már a világ leghíresebb trópusi botanikus kertjei között tartják számon. 


A főbejáratnál magasodó hatalmas mahagóni fa csak az első a látnivalók sorában. A fűszerkerttől a pálmakerten át, a bambuszfélék sokaságáig, rengeteg az európai látogató számára ismeretlen növény található itt. Az "ínyencek" pedig biztosan értékelni fogják a gyógynövénykertet, az orchidea-házat, vagy a különlegességnek számító fa-gyűjteményt, melynek darabjait az ide látogató hírességek ültették. Érdemes kb. egy fél napot itt tölteni, hogy be tudjuk járni kényelmesen a kertet és meg tudjunk csodálni minden itt ránk váró érdekességet. 

A kényelmesebb vendégek a főbejáratnál, elektromos kis vasútra is felszálhatnak és azzal is bejárhatják a botanikus kertet. 

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!