TENGERPARTI ESKÜVŐ


Ugyan ki nem álmodott már róla, hogy milyen jó volna egy ilyen gyönyörű helyen, a tengerparton kimondani a boldogító "IGEN"-t életünk párjának? 

De gyorsan el is hesegettük a gondolatot, hisz ki engedheti ezt meg magának?

                Akkor elárulom a titkot: AKÁR TI IS!

       Kössétek össze a kellemest - a Srí lanka-i nyaralásotokat-, egy még jobbal,                               egy romantikus álomesküvővel az Indiai-óceán partján.


Ha szeretnétek hozhatjátok a rokonokat, barátokat is, de lehettek akár csak ketten is a nagy napon.  
Minden megvalósítható, úgy ahogy azt Ti megálmodtátok. 

Volt olyan ifjú párunk aki tradicionális esküvőn, tradicionális ruhában mondta ki a boldogító igent (fenomenális volt). Voltak akik egyszerű, romantikus, európai stílust álmodtak meg. Volt aki egy csodaszép villa kertjében fogadott örök hűséget egymásnak. Voltak aki elefánt háton érkeztek a beachre és voltak akik a gyermekeik körében. 

Volt aki 20 év után újraesküdött, és persze volt aki 10 év után végre megesküdött :) ... hiszen itt mégis kötetlenebb, romantikusabb és felejthetetlen élmény is egy esküvő.

Mindegyik általunk szervezett tengerparti, sőt óceánparti esküvő különleges, egyedi és emlékezetes is volt. Reménykedünk benne, hogy megvalósíthatjuk a Ti álomesküvőtöket is!

Esküvői alapcsomag:


 • A Wijaya beachen egy virágokkal, lámpásokkal díszített, baldahinos kapu, kis asztallal, egyéb dekorációval az ifjú pár kérése szerint (Ezek szállítási és felállítási költségeivel már együtt.)
 • Esküvői ceremónia hivatalos anyakönyvvezetővel angol nyelven, és nem hivatalos angol/magyar nyelvű ceremóniamesterrel tradicionális rituálékkal, és két helyi tanuval. (A tanu természetesen lehet ismerős és barát is, szükség esetén közülünk kerülnek ki a tanuk.)
 • Esküvői okirat és emléklap
 • Mennyasszonyi csokor (választható élővirág, vagy a kánikulában tartós élethű selyemvirág kivitelben), kitűző a vőlegénynek, virágfej ami a hajba tűzhető 
 • 1 üveg pezsgő, vagy koktélok a koccintáshoz
 • Ceremónia az általatok kért zenével
 • Profi fotós és videós kb. 4 órára (ceremónia, fotózás a beachen, fotózás Galle-Fortban)    Erről a teljes vágatlan anyag (video és kép) átadásra kerül saját felhasználásra!                        A fotós-videós csomag tartalma: 1 db igényes esküvői fotókönyv (A4-es méretben 10 * 2 oldalon, azaz összesen 20 oldal), 15 db emlék fénykép-képeslap, ami az otthoniaknak osztható, vagy akár feladható itt a postán.                                                                                       A csomag tartalmaz még egy kb. 15 perces videó filmet a jeles napról, full HD minőségben. Igény esetén kérhető külön díjazásért drón kamerás felvétel is, azaz két kamerával rögzítik az eseményeket.
 • Amennyiben az időjárás, szélviszonyok engedik, kívánságlámpás felengedése a beachen (Sötétedéskor a legalkalmasabb. Erről szintén készül kép és videóanyag.)
 • A nap folyamán egy kisbusz áll az ifjú pár rendelkezésére, ami az esküvő helyszínére, a fotózások helyszínére. Igény esetén a templomba, majd a vacsorára, vagy vissza a szállodába viszi a párt. (2-5 főig használható méretű)


Amennyiben az esküvő nem a Wijaya beachen, vagy Unawatuna környékén van, a kellékek, a pár, a résztvevők szállításánál km felárral kell számolni!

Az esküvői alapcsomag tartalmazza a Wijaya beachen egy elkülönített kertrészben az esküvő megrendezését. Amennyiben azt máshol szeretné az ifjú pár, úgy a helyszínektől függően extra költségek merülhetnek fel! Saját szálloda használatát nem szoktuk ajánlani, mert a figyelmetlen, félmeztelen, napozó-fürdőző vendégek teljesen elrontják a ceremónia hangulatát.
Egyéb külön kérhető szolgáltatások:


 • Tradicionális asztrológus csomag az esküvőhöz, ahogy a helyiek is csinálják.                        (Még az esküvő előtt, egy asztrológus számolja ki az ifjú pár pontos születési idejéből az esküvő szerencsés dátumát, időpontját. Ha kéritek, akkor elkészíti a pár asztrológiáját is. Ebben az esetben az esküvő előtti napokban meglátogatva őt, egy kb. 2 órás "pártanácsadás" keretein belül megbeszélitek nála (angolul), hogy kinek-kinek mik a jó és rossz tulajdonságai, fontos dolga, szerepe az életben ... majd együtt mire kell vigyázni, mik lehetnek a buktatók a közös életetekben és mi vár rátok a csillagok szerint. 
 • Sminkes és fodrász
 • Tradicionális Kandian táncosok a bevonuláshoz                                                                          (2 tradicionális dobos, 2-2 díszesen felöltözött táncos hölgy és úr) 
 • Elefánt a ceremónián
 • Torta a ceremónián
 • Székek násznép esetén
 • Este templomi áldás gyümölcskosárral, gyertya és füstölő rituáléval 
 • Ünnepi, romantikus díszítéssel, pezsgős vacsora két személyre Unawatunán a parton és a kivánságlámpás felengedése.


A vacsorát a Tartaruga Hotel parti éttermében szoktuk megrendezni Unawatunán egy saját leválasztott, romantikusan feldíszített, körbe kerített területen, vagy kint a homokban a parton.      Természetesen lehet más ételt és italt is választani, mint amit a menüben mi kínálunk. Az ár ezek függvényében változhat.         

A menü: 

 1.  2-2 pohár alkoholos, vagy mentes koktél koccintáshoz és a vacsorához 
 2. 1 db kétszemélyes sea food tál (homár, királyrák, garnéla rák, polip, kagyló, tonhal...) vegyes körettel, salátával 
 3.  1 db kis méretű esküvői torta
 4. 1-1 pohár friss juice, vagy üditő és egy üveg víz 

ÁRLISTA

Esküvői alapcsomag


1.390 USD

Tradicionális asztrológiai tanácsadás

(15 USD, ha csak a szerencsés esküvői dátumot számolja ki.)

40 USD

Sminkes és fodrász


120 USD

Tradicionális Kandian táncosok

(4 táncos és 2 dobos)

150 USD

Elefánt a ceremónián


450 USD

Torta a ceremónián

10-12 szeletes

20 USD

Székek a násznépnek

(1 darab)

8 USD

Templomi áldás

(+gyümölcskosár, füstőlő, olajmécses)

40 USD

Romantikus menüvacsora

(2 főnek)

140 USD

Ünnepi vacsora a vendégeknek

(személyenként)

70 USD

A tengerparton köttetett esküvők minden esetben hivatalos esküvők!                                                    Srí lanka-i anyakönyvvezető szentesíti a frigyet és erről hivatalos anyakönyvi okiratot állít ki.         

Az ifjú pár viszont eldöntheti, hogy ezt az esküvőt szeretné otthon honosítani majd, vagy a procedúrák és a költségek redukálása érdekében, az esküvő után hazatérve, két tanuval elmennek aláírni otthon az Anyakönyvi Hivatalba az anyakönyvet.


Srí lanka-i hivatalos esküvőhöz az alábbi dokumentumokra van szükség:

 • Hivatalos anyakönyvi kivonatok, angol nyelven, vagy hivatalos (OFI által) angol nyelvű fordítással együtt (3 hónapnál nem régebbi)
 • Hivatalos igazolás arról, hogy a felek házasságkötésének akadálya nincs ( 3 hónapnál nem régebbi), szintén hivatalos angol nyelven, vagy fordítással
 • Útlevelek és repülőjegyek fénymásolata
 • Az esküvő dátumát megelőzően legalább 5 napot a szigeten kell töltenie az ifjú párnak.
 • A dokumentumokat szkennelve kell eljuttatni hozzánk, az esküvő bejelentése céljából. Az eredeti dokumentumokat pedig az esküvő előtt legkésőbb 3 nappal kell átadni a részünkre, hogy eljuttassuk azokat a hivatalba.


Az esküvő utáni teendők a honosításhoz:

 • Az anyakönyvi dokumentumot és a papírokat el kell vinni a Colombo-i Külügyminisztériumba felülhitelesítésre, majd el kell küldeni az Indiai Magyar Nagykövetségre diplomáciai felülhitelesítésre is. Ezek után megkezdődhet az esküvő honosítása. 
 • Írásos felhatalmazás mellett a colombo-i ügyintézést mi megcsináljuk az ifjú pár helyett. Az ügyintézés teljes költsége 95 USD, ami tartalmazza a felutazásunk, az ügyintézéssel kapcsolatos munkadíjunk, a hivatalos angol nyelvű fordítás, a Srí lankai Külügyminisztérium felülhitelesítési illetékeinek és az egyéb nyomtatás, scenelés,..., valamint az Indiai Magyar Konzulátusra a dokumentumok postán történő megküldésének  költségeit. 
 • Az India Magyar Nagykövetséggel már az ifjú pár egyeztet tovább a dokumentumok megérkezését követően. A magyar illetékek megfizetése után elindul az esküvő honosítása.
 •  Az esküvő honosításának az ideje így több, mint 3 hónap is lehet!


Sajnos minden olyan esetben, ahol a házasságkötés Magyarország határain kívül történik, a honosítási folyamat hasonló és a magyar ügyintézés hosszadalmasabb ideje miatt, hónapokat vesz igénybe. 

Ezért az esküvő másik módja, hogy bár hivatalos a kinti esküvő, hivatalos papírokkal, de nem azt és annak anyakönyvét honosítják ezek után a házastársak. Magyarországra hazaérve (vagy még utazás előtt) bejelentkeznek egy hétköznapra az illetékes Anyakönyvi Hivatalba, ahol két tanu jelenlétében a magyar hatóságok előtt is kimondják az igent és aláírják a papírokat. Ezek után mindkét országban hivatalosan is házastársak lesznek.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!