Igazi szenzáció, de mindenképpen ritkaság

2021.08.31

Iker elefánt bébik születtek Pinnawala-ban

Igazi különlegesség történt Srí Lankán Pinnawalaban. Iker elefánt bébiknek adott életet a 25 éves mama, Surangi. 

Ők az első elefántikrek akik fogságban születtek 1.941 óta!

"A borjak és az anya is jól vannak" - mondta a Pinnawala Elephant Orphanage vezetője, Renuka Bandaranaike az AFP -nek. - A babák viszonylag kicsik, de egészségesek.

Azt mondta, Surangi 2009 -ben hím borjút szült, és ez volt a második terhessége.

Az apa, a 17 éves Pandu szintén egyike annak a 81 lakónak az árvaházban, amelyet 1975-ben hoztak létre az elárvult, sebesült, segítségre szoruló vad elefántok gondozására.

Tavaly a vadon élő állatokért felelős szervek illetékesei elmondták, hogy a sziget keleti részén található Minneriya Nemzeti Parkban észleltek hasonlót, hogy iker elefántok születtek, ráadásul vadon.


A kormány szigorú szabályokat vezetett be, hiszen mint buddhista nemzet, szentnek tartják az állatok védelmét.
Sajnos az elmúlt években sok gazdag Srí lanka -i - köztük buddhista szerzetesek - elefántokat tartanak háziállatként, hogy megmutassák mennyire vagyonosak. A rossz bánásmódról szóló jelentések széles körben elterjedtek. Ezért azonnali intézkedésre, törvényre volt szükség.
Azok, akik megszegik az új törvényt, elefántjukat állami gondozásba veszik, és három év börtönbüntetésre számíthatnak.
A hivatalos adatok szerint mintegy 200 háziasított elefánt él Srí Lankán, és becslések szerint 7500 elefánt van a vadonban.
A vad elefántok elfogása bűncselekmény, amely halálbüntetéssel jár, de a büntetőeljárás ritka. Az aktivisták szerint az elmúlt 15 évben több mint 40 elefántbébit loptak el a nemzeti parkokból.
1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!