Jó hírek a beoltott utazóknak

2021.11.10

Egy PCR teszt is elég!


Igen-igen, egy újabb szuper jó hír, ami már több napja életbe lépett, de addig nem akartam kiírni Nektek, amíg nem tapasztaltuk meg mi is személyesen, hogy tényleg így van.

Nem kell második PCR teszt Srí Lankára érkezéskor a repülőtéren az oltással rendelkezők számára!!! 

40 USD/ fő költség és 3 óra várakozás eltörölve ;)

Dübörög a turizmus, Srí Lanka ismételten az 5 legkedveltebb desztinációban és mivel elérhető lett, mindenki jönni akar. Gondolom képtelenség volt ennyi utast tesztelni, és az eredmények is jók voltak, az ország oltottsága magas, ezért az új enyhítés.

Kalum 10-én érkezett vissza szerencsésen Srí Lankára és pont olyan gördülékenyen, mint a vírus előtt. Ugyanaz az eljárás a turistákra nézve is, mint rá volt.


A Liszt Ferenc reptéren a check in-ben ellenőrzik az okmányokat. Ott ki kell tölteni egy formanyomtatványt is ehhez. Ha minden rendben, akkor már lehet is utazni. Majd Srí Lankán érkezéskor ismét megnézik a meglétüket, egy formanyomtatványt kell szintén kitölteni és utána szabadon mehetünk tovább, egyéb ügyintézés nélkül.
Mi legyen nálunk?

  • Védettségi igazolás angol nyelven a vakcinázottságról (14 nap teljen el a második oltás beadása óta. Minden vakcinát elfogadnak.)
  • 72 óránál nem régebbi PCR teszt (mi a Nemzeti Oltóközpontban csináltattuk 14.000 Ft-ért. Vasárnap 15:00 órakkor levették a tesztet és hajnal 1 előtt már el is küldték az eredményt e-mailben és automatikusan több nyelven. Ha gond lett volna, így lett volna időnk még átszervezni a dolgokat, vagy új tesztet csinálni.)
  • Vízum (ez értelemszerűen neki nem kellett, de nektek kelleni fog ;) A www.eta.gov.lk oldalon kérhetitek meg, de javaslom csak az utolsó héten, indulás előtt intézni, mert lehet, hogy a szezon fellendítésére az idén is ingyenessé teszik. Most 35 USD/fő az ára és utólag nem fizetik vissza, ha ingyenes lesz az utazási időszakotokban!
  • A vízum mellé kérnek egy kötelező Covid biztosítás megkötését Srí Lankán, ami 12 USD/fő költség.


Azt gondolom, hogy kezd visszaállni a normál kerékvágás legalább az oltott utazók számára (sajnos az oltatlan utazóktól tartanak és rájuk nézve maradt a Bio Bubble rendszer és a kötelező karantén érkezéskor. Infó itt: https://www.srilanka.travel/helloagain


Nem szeretnék vitát nyitni az oltásról, hogy kell-e, vagy sem... Mindenki döntse el, hogy oltat, vagy nem és ez legyen az ő döntése!  Aki beoltotta magát, - nyilván sokan nem önként és dalolva-, de valamiért, valami céllal. Aki meg nem oltatta be magát az is érthető, de értse meg, hogy ebben a helyzetben félnek tőle (hogy megbetegszik, hogy fogékonyabb és talán jobban terjeszti a vírust ... teljesen mindegy). Ők a szabályok szerint utazhatnak, vagy javaslom, hogy halasszák el az utazásukat egy későbbi időpontra, amikor ők is szabadon tehetik ezt.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!