Kandy Esala Perahera  2021. augusztus 13 - 23.

2021.02.10

Talán újra részt vehetünk Ázsia legnagyobb vallási felvonulásán.

A Kandy Esela Perahera ("Lord Buddha fogának" fesztiválja) a Szent Fog relikvia templomának, a Sri Dalada Maligawa templomnak az évente megrendezésre kerülő vallási fesztiválja. Ez a felvonulás Ázsia szerte a legnagyobbnak számít! A buddhista körmenet Kandy központi utcáin vonul végig, a hívők és látogatók előtt. 4-5 órán keresztül vonul el a menet előtted, így igazán látványos és tartalmas program. A nagyszabású és nem kis szervezést igénylő felvonulást ostorcsapkodással és tűzzsonglőrökkel nyitják meg. Őket követi a több tucat, gyönyörű és változatos ruhába öltözött, különféle performancot előadó tánccsoport, akik között egy - egy díszes lepelbe bújtatott elefánt sétál. A körmenet csúcspontja, amikor két elefánt kíséretében megérkezik az a hatalmas kiválasztott elefánt, aki a hátán hordozza egy míves fehérarany tartóban a gyönyörű arany sztupát, ami Lord Buddha bal szemfogát örzi.

A felvonuláson kb. 100 elefánt vesz részt, akiket az ország minden pontjáról hoznak el ide, hiszen hatalmas megtiszteltetés részt venni a körmenetben. Az elefántokat a város központjában helyezik el a rendezvény alatt, így mi is tesközelből megcsodálhatjuk őket napközben. A világ minden tájáról sok ember jön évente megnézni a Kandy Esala Perahera fesztivált, ami a látogatók számára, izgalmas és csodálatos esemény. 

A Randoli Perahera-k valamelyikére (augusztus 18 -22.) érdemes időzíteni a látogatásunkat Kandy-be, és megéri helyjegyet venni az eseményre, hogy kényelmesen ülve lássunk is mindent a felvonulásból.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!