Gyorsabban utazhatunk már szerte az országban

2021.09.11

November 15-én átadják Kurunegala-ig a sztrádát!

Épülnek a "sztrádák" (express way-ek) Srí Lankán, ami azért jó hír, mert egyre kellemesebb, kényelmesebb és persze gyorsabb is az utazás az országban. Aki járt már Srí Lankán az tudja, hogy miért is örülünk ennek ennyire. Magyarországon, a térképet nézve, el sem hisszük, hogy létezik olyan, hogy 75 km-es út, 2-2,5 óra alatt (Repülőtér - Pinnawala). De a sztrádákkal, amik nagyon szép környezetben szelik át az országot már egy csomó helyre pikk-pakk eljuthatunk.

Srí Lankán ezek expressz autóutak, és 100 km/h-ás a sebességkorlát, de akkor is gyorsabb, mint a normál út, ahol szinte 50 km/h-val, ha lehet haladni.                            

Biztos van köztetek aki még emlékszik a repülőtér - Galle 5-6 órás út zötykölődéssel, az A2-es part menti főúton verzióra.

Tudtátok, például hogy a repülőtérről Galle-ba sztrádán lehet már utazni végig, és csak 1,5 óra az út? 

A Bandaranaike Nemzetközi reptértől, azaz a nyugati part közepétől, már végig le, a dél-keleti parton található Hambanttottáig, az új Mattala Rajapaksa Nemzetközi reptérig végig sztráda van! Így a kedvelt nyugati, déli parti nyaralóhelyek játszi könnyedséggel elérhetők. (Wadduwa, Bentota, Hikkaduwa, Galle-Unawatuna, Koggala, Weligama, Mirissa, Dickwella, Tangalle, de akár a Yala Nemzeti Park is.)


Vírus ide, vírus oda, 2020-2021-ben sem tétlenkedtek az útépítők. Elkészült a Colombo-tól keletre vezető központi express way következő szakasza, Kurunegala-ig. Az új szakaszt november 15-én átadják az autósoknak, így Pinnawala, Kandy, és Dambulla környéke is már gyorsabban lesz elérhető.

Azt gondolom sok előnye van ezeknek a fejlesztéseknek. Hiszen akik a kisebb utakat szeretik, azok választhatják azt is - amik ráadásul így talán kevésbé lesznek zsúfoltak - , aki pedig gyorsan szeretne eljutni A-ból, B-be, annak is van már lehetősége ezt megtenni.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!