Épül Nuwara Eliya libegője 

2021.02.02

Egy-két éven belül mi is megcsodálhatjuk a tájat már madártávlatból is!

Prasanna Rantunga idegenforgalmi miniszter kijelentette, hogy lépéseket tesznek annak érdekében, hogy hamarosan Nuwara Eliya-t turisztikai zónává nyilvánítsák. A miniszter elmondta továbbá, hogy a Nuwara Eliya környékét új célállomásként népszerűsítik mind a helyi, mind a külföldi turisták számára. 

A kormány ezért lépéseket tesz a Piduruthalagaláig (Srí Lanka legmagasabb pontja 2.524 m ) tartó felvonó projekt felgyorsítása érdekében, valamint 52 millió eurót fektet be a NanuOya és Nuwara Eliya közötti, első vonal projektjébe.

Az osztrák cég segítségével épülő felvonó rendszer 21 toronyból álló kötélpálya lesz, amely összeköti a NanuOya-i pályaudvart, a Nuwara Eliya lóversenypályát és az Single Tree Mountain-t, majd második körben tovább épülne Srí Lanka legmagasabb pontjáig, Piduruthalagaláig. Összesen 86 kabint terveznek a vonalon, amelyek egyenként 10 utast tudnak szállítani majd. Az építkezés első szakaszában 43 kabint fognak üzembe helyezni. 

A február 1-i Nuwara Eliya körzet Szamurdhi Fejlesztési Bizottságának megbeszélésén elmondta, hogy 318 új turisztikai látványosságot azonosítottak csak a Nuwara Eliya körzetben.

Igazán jó hír, hogy egy-két éven belül akár mi is megcsodálhatjuk majd Nuwara Eliya szépségeit madártávlatból, és meghódíthatjuk az ország legmagasabb pontját.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!