Védőoltás + 2 negatív PCR teszt = karantén nélkül Srí Lankán

2021.09.17

és szabadon utazhatunk az országban bárhová


2021. szeptember 20-án kezdi meg működését az új, 7.000 férőhelyes covid tesztközpont a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtér mellett. 

Az országba érkező turisták így rögtön érkezéskor, a repülőtéren fogják már tudni elvégeztetni a kötelező PCR tesztjüket (40 USD díj ellenében). 

Az ígéretek szerint maximum 3 órán belül lesz meg az eredmény, amit ott kell majd megvárni. 


Ha valaki felvette mindkét covid védőoltását és a második beadása óta eltelt min. 14 nap, akkor jó ha tudja, hogy ha a repülőtéren, érkezéskor elkészített PCR teszt is negatív, akkor egyéb teendője nincs, szabadon mozoghat az országban időkorlátok nélkül! Élvezheti a nyaralását bármelyik hotelben, bárhol, és bármilyen programon. Nincs szükség Level 1-es hotelben megszállni, bio bubble rendszerben utazni!


Tehát mi a teendője védőoltással rendelkező turistának:

 • Rendelkeznie kell az oltásáról hivatalos, angol nyelvű igazolással          (minden védőoltást elfogadnak)
 • Utazás előtt vízum igénylése az interneten keresztül                                                    ( itt: https://eta.gov.lk/slvisa )
 • A vízum igénylésekor 12 USD-os Covid biztosítást kell kötni 
 • Az utazáshoz és az országba belépéshez egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezni
 • A repülőtéren kérni fogják az egészségügyi nyilatkozatot, amit jó ha kinyomtatunk és a repülőn, már a repülőjegyünk adataival kitöltjük, hogy elkerüljük érte a sorbanállást (nyomtatható nyilatkozat)
 • A repülőtéren az új tesztközpontban levesznek egy újabb PCR tesztet (40 USD), aminek legkésőbb 3 órán belül megvan az eredménye. Amennyiben az is negatív, utána szabadon jöhetünk-mehetünk már bárhova az országban.


Azok az utazók, akik nem kaptak védőoltást is beutazhatnak Srí Lankára, viszont mivel az ő jelenlétük kockázatosabb a megbetegedésre, illetve ők is jobban fertőzhetnek ezáltal, rájuk más szabályok vonatkoznak. Még a vízumjuk igénylése előtt 14 éjszakára kell szállást foglalniuk egy államilag akreditált LEVEL 1-es hotelben. Ezt utazási irodában, vagy a kiválasztott hotelnél direktben tehetik meg. A szállás által kiadott foglalási dokumentum szükséges a vízum igénylésekor!            

Ők egy úgynevezett Bio Bubble rendszerben lesznek. 14 napig a szálloda teljes területén szabadon mozoghatnak (beleértve közösségi terek, udvar, a hotel tengerpartja). Az ott tartózkodásuk alatt még 1-2 PCR tesztet kell csinálniuk. Amennyiben azok is negatívak, úgy speciális szabályokkal és rendszerben védve utazhatnak egy napos kirándulásokra a szigeten.


Tehát mi a teendője védőoltással NEM rendelkező turistának:

 • Az utazáshoz és az országba belépéshez egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezni
 • A repülőtéren kérni fogják az egészségügyi nyilatkozatot, amit jó ha kinyomtatunk és a repülőn, már a repülőjegyünk adataival kitöltjük, hogy elkerüljük érte a sorbanállást (nyomtatható nyilatkozat)
 • A repülőtéren az új tesztközpontban levesznek egy újabb PCR tesztet (40 USD), aminek legkésőbb 3 órán belül megvan az eredménye. Ezt ott meg is kell várni.
 • Speciális transzfer jön értünk a hotelből, ami egyenesen oda visz minket. A hotel teljes területén szabadon mozoghatunk.
 • A hotelben még további PCR teszt elvégzését kérhetik (1-2)


Srí Lankán egyébként 24 órában oltják az embereket és október 2-án a tervek szerint a lakosság 70 %-a oltott lesz. Nagyon várják a szezont, a turistákat, hogy újra a régi legyen az élet! 

Srí Lanka vár Benneteket!

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!